Setari Cookie-uri

Cartofii noi - beneficii EXTRAORDINARE pentru sanatate

Daca va plac cartofii noi, atunci consumati-i fara ezitare, caci va aduc un plus de sanatate si nu ingrasa.

Imaginea cartofului a tot fost ponegrita in ultimul timp, fiind asociat cu ingrasarea. Concluziile au inceput de la lanturile de fast-food, insa un cartof consumat prin fierbere, coacere sau chiar ca atare (vezi reteta Garbo de suc proaspat de cartofi) nu ingrasa si chiar aduce beneficii asupra sanatatii. Evitati sa prajiti cartofii sau sa ii consumati alaturi de carne si preparate grase (maioneza, sosuri c ulei etc.).

beneficiile cartofilor noi

Beneficiile cartofilor noi

Cartofii noi sunt mai bogati in nutrienti si vitamine, dar si substante care ne energizeaza.

Coaja de cartof protejeaza inima si sistemul vascular

Coaja cartofilor contine peste 50 de fitonutrienti cu efecte diverse asupra sanatatii. O buna parte dintre acestia sunt flavonoide, care protejeaza sistemul cardiovascular si inima. Vitaminele din complexul B pe care coaja de cartofi o contine protejeaza peretii arterelor si scad tensiunea arteriala.

Citește și:

Cartofii protejeaza stomacul

Consumul de cartofi fierti, fara ulei sau unt, dar si de cartofi copti protejeaza stomacul si intestinele, calmand simptomele din gastrita si ulcer. Va recomandam si CURA DE O LUNA cu suc de cartofi, recomandata de Garbo

Cartofii previn diabetul

Continand glucide complexe care se absorb lent, cartofii protejeaza pancreasul impotriva cresterilor bruste ale glicemiei si secretiei de insulina. Consumati cartofi cu legume (si nu cu carne, ulei sau alimente grase) pentru a preveni cresterile glicemiei, dar si a diabetului.

Cartofii noi sunt indicati in dieta de slabire

Desi contin o cantitate mai mare de carbohidrati fata de alte legume, cartofii noi sunt totusi indicati in dieta de slabire, acestia avand un numar mai mic de calorii decat cartofii obisnuiti si totodata stimuland satietatea.

Daca sunteti persoane pofticioase, atunci cartofii pot reprezenta o solutie salvatoare. Cartofii “satura”, sunt foarte satiosi si astfel dupa consumul lor apare rapid senzatia de satul, impiedicand consumul de alte alimente. Consumul de cartofi creste energia in organism si alunga starea de oboseala, accelerand metabolismul si arderile.

Citește și:

Cum trebuie consumati cartofii noi

Acestia au coaja foarte subtire si se pot consuma nedecojiti. Spalati bine cartofii si puneti-i la fiert sau la cuptor.

Trebuie sa stiti ca prin fierbere si preparare tremica in general o buna parte din vitaminele continute in alimente se pierde. De aceea va recomandam poate chiar insistent sa incercati si aceasta reteta de suc de cartofi. Reteta implica pastrarea vitaminelor C, E, A, si a celor din complexul B, dar si a enzimelor pe care cartoful le contine. Acest suc vindeca gastrita, ulcerul si alte boli ale intestinelor.

Foto: cartofi noi copti cu usturoi - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.