Setari Cookie-uri

5 Motive pentru care sa NU faci spalaturi vaginale

Parerile medicale cu privire la spalaturile vaginale nu sunt deloc controversate asa cum ar parea la prima vedere, ci sunt foarte clare: spalaturile vaginale sunt indicate doar atunci cand femeia are deja o infectie.

Parerile medicale cu privire la spalaturile vaginale nu sunt deloc controversate asa cum ar parea la prima vedere, ci sunt foarte clare: spalaturile vaginale sunt indicate doar atunci cand femeia are deja o infectie genitala.


spalaturi vaginale

Sursa foto: Foundry, Pixabay.com

Spalaturi vaginale: cand sunt recomandate

Pana la aflarea diagnosticului corect in urma analizelor de secretii si eventual in urma testului Papanicolau, femeii i se pot sugera spalaturile vaginale pentru ameliorarea simptomelor, daca prezinta: mancarimi vaginale, dureri vaginale, disconfort la mers, la urinare, in timpul si dupa actul sexual etc.


La femeia sanatoasa genital spalaturile vaginale NU sunt indicate. De ce? Pentru ca vaginul are capacitatea de autocuratare, astfel incat sa se pastreze echilibrul florei microbiene care se gaseste in vagin. Secretiile vaginale ajuta la curatarea continua a vaginului si totodata pot fi marker de sanatate sau de boala, in functie de modificarile caracteristicilor acestora.


Spalaturile vaginale la femeia sanatoasa nu fac decat sa perturbe functia naturala de autocuratare a vaginului. Modificarea pH-ului vaginal duce la dezvoltarea in exces a unor microorganisme care se gasesc in mod natural la nivelul vaginului, de exemplu Candida albicans, ducand la candidoza.

Citește și:

5 Motive pentru care sa nu faci spalaturi vaginale

Spalaturile vaginale perturba flora naturala a vaginului


Spalaturile vaginale, indiferent de solutia cu care sunt facute, perturba flora vaginala, modificandu-i pH-ul. Cum spuneam mai sus, spalaturile vaginale nu sunt indicate femeilor sanatoase si nu se fac decat la indicatia medicului ginecolog. De asemenea spalaturile vaginale nu se fac la menstruatie; functia de autocuratare a vaginului functioneaza si in aceasta situatie.

Spalaturile vaginale va predispun la candidoza


Prin perturbarea pH-ului vaginal spalaturile vaginale va pot predispune la candidoze frecvente, dar si la alte infectii vaginale, bacteriene in special. De asemenea spalaturile vaginale scad imunitatea mucoasei vaginale astfel incat va fac mai sensibile la bolile cu transmitere sexuala.

Citește și:

Spalaturile vaginale va pot predispune la infectii genitale

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.