Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Afla tot ce trebuie sa stii despre igiena intima

Subiectul igienei intime este in continuare privit cu o oarecare indoiala, fiind de cele mai multe ori considerat un lucru tabu. In ziua de azi, insa, informatiile sunt mult mai la indemana, asa ca nu trebuie decat sa le cautam. Noi am stat de vorba cu un medic ginecolog ce ne-a raspuns la toate intrebarile pe care le aveam in minte si de care ne era oarecum rusine sa vorbim cu prietenele noastre. Informatiile pe care le-am aflat le puteti citi si voi, mai jos.

Cum putem preveni aparitia infectiilor vaginale

O igiena intima corespunzatoare este principala arma impotriva aparitiei infectiilor si a disconfortului cauzat de acestea. Dar cum se face o igiena corespunzatoare? Anca Murariu, medic specialist obstetrica-ginecologie, ne-a impartasit cateva sfaturi despre cum sa avem grija ca echilibrul zonei intime sa nu fie afectat:
• lenjerie intima din bumbac mentinuta uscata
• spray-urile si parfumurile locale nu sunt deloc indicate
• dusuri externe cu apa si lotiune sau gel pentru igiena intima care are un pH apropiat de cel vaginal
• spalaturi vaginale nu mai dese de o data la 2-3 zile cu produse ce au pH acid (pe care le gasim in farmacii), insa indicat este ca spalaturile vaginale sa nu fie facute prea des
• evitarea tampoanelor interne
• toaleta locala cu apa si lotiune sau gel intim dupa fiecare scaun
• evitarea pe cat posibil a stresului.

Ce ne sfatuieste medicul ginecolog in ceea ce priveste viata sexuala?

Medicul specialist ne-a dat si cateva sfaturi despre o igiena corespunzatoare in ceea ce priveste viata sexuala:
• Legat de igiena intima a actului sexual, este recomandat ca inainte si dupa contact, pentru a preveni infectiile urinare, femeia sa urineze.
• Daca dorim o preventie a bolilor cu transmitere sexuala, suntem obligate sa apelam la metode de contraceptie de bariera de tip prezervativ care sa impiedice contactul direct piele pe piele sau a secretiilor celor 2 parteneri.
Dusul dupa contactul sexual, inclusiv irigatiile vaginale, sunt de ajutor, intrucat diminueaza incarcarea cu germeni a vaginului si preintampina variatiile de ph vaginal induse de sperma (ce alcalinizeaza mediul vaginal). De preferat este ca acestea sa se realizeze cu apa calda si geluri intime, cu continut de lactobacili.
Desigur, produsele intime se folosesc dupa contactele sexuale, iar conduita igienei zilnice contribuie semnificativ la starea de prospetime si la increderea in sine.

Ce produse recomanda medicul specialist?
„Sunt recomandate intotdeauna produse cu pH acid sau care favorizeaza colonizarea vaginului cu lactobacili. In situatii in care nu se pot mentine conditii de igiena optima, servetelele intime cu acid lactic pot constitui un minim necesar pentru a asigura echilibrul local vaginal.” adauga dr. Murariu.

Lactacyd iti face zilele mai frumoase si confortabile cu noua gama de produse pe care le gasesti atat in farmacii, cat si in supermarket – lotiune intima, lotiune calmanta, lotiune sensitive, gel fresh si servetele umede. Produsele Lactacyd sunt testate clinic, contin acid lactic natural si au un pH fiziologic echilibrat, de 3,5, respectand astfel aciditatea naturala a zonei intime. Formula delicata fara sapun este atat de blanda incat poate fi utilizata in fiecare zi. Includerea Lactacyd in rutina zilnica este o masura simpla de prevenţie. Formula Lactacyd, imbogaţita cu acid lactic biologic, te ajuta sa ramai proaspata, protejata si plina de incredere.

Nu uita ca o igiena intima zilnica cu Lactacyd va:
• ajuta la mentinerea pH-ului natural al florei vaginale;
• incuraja dezvoltarea bacteriilor bune - lactobacili;
• preveni cresterea si raspandirea altor agenti patogeni;
• ajuta la reducerea si controlul mirosurilor neplacute nedorite;
• elimina iritatiile.

Lactacyd poate fi folosit zilnic ca sapun lichid pentru zona intima externa atunci cand faci dus sau baie.
Acum, tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de fiecare zi, fara griji. Cu Lactacyd, e o simpla stare de bine.

“Lactacyd te premiaza! Intra pe www.facebook.com/LactacydRomania, arata-ne ce ai in geanta si poti castiga una noua!
Tot ce trebuie sa faci este sa postezi pe timeline-ul Lactacyd o fotografie cu lucrurile din geanta, insotita de hashtag-ul #amingeanta si intri automat in tragerea la sorti!”


Kudika
29 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.