Setari Cookie-uri

Trebuie sa faci si tu aceasta MASCA: contine cele mai hranitoare ingrediente pentru par

Daca ai par fragil sau cade prea mult, creste greu ori matreata ii strica stralucirea, ei bine afla ca solutia este mult mai la indemana decat credeai. Este vorba despre o masca pe care o poti prepara si tu acasa si care combina produse medicale cu ingrediente naturale, astfel incat efectul este puternic si de durata.

Aceasta masca nu prezinta niciun efect toxic, putand fi aplicata oricui, inclusiv femeilor insarcinate sau copiilor. Masca prezinta insa un intens efect hranitor la nivelul parului si reda pielii capului sanatatea.

masca pentru par cu ulei de ricin

De ce este atat de speciala aceasta masca?

Fiecare ingredient pe care il contine are efecte specifice.

In primul rand sa aflam care sunt ingredientele acestei masti

Ingredientele farmacologice:

  • O sticluta de vitamina A uleioasa;
  • 30 capsule uleioase de vitamina E;

Ingrediente naturale:

  • 2 linguri zeama de lamaie;
  • O lingura miere;
  • O jumatate de ceasca ulei de masline extravirgin;
  • O sticla de cel putin 50 ml ulei de ricin pur;
  • Cateva rondele de ardei iute rosu (chilli) sau un varf de cutit boia iute naturala (facuta in casa din chilli uscat si dat la rasnita)
  • O frunza de varza.

Cum se prepara aceasta masca de par

Se pune in blender intai frunza de varza si se adauga treptat uleiurile, nu conteaza ordinea. Se pun apoi vitaminele, chilli sau boiaua si la final mierea si zeama de lamaie. Blenderul va amesteca foarte bine ingredientele.

Citește și:

Se pune apoi compozitia intr-o sticla inchisa la culoare si se lasa la frigider cel putin o zi pentru a iesi bulele de aer din compozitie (bulele de aer rezulta in urma utilizarii blenderului).

masca pentru par cu ulei de masline

Masca activa pentru par: utilizare

Aceasta masca va fi aplicata in par inainte de spalarea pe cap, seara. Cum ajungeti acasa, imediat dupa ce v-ati schimbat de hainele de peste zi, aplicati aceasta masca. Acoperiti parul cu o punga apoi un prosop incins – masca este mai activa la caldura. Sunteti gata sa va ocupati de activitatile casnice sa faceti un dus, intre timp masca actioneaza. Este indicat sa o lasati in par minim 2 ore. Daca aveti rabdare si timpul va permite dimineata, puteti lasa masca in par peste noapte si va spalati pe cap a doua zi.

Cum se aplica masca: se maseaza intai scalpul foarte bine cu compozitia mastii, apoi masca se intinde pe tot parul si se maseaza activ, astfel incat sa patrunda in firele de par.

Citește și:

Efectele acestei masti sunt vizibile inca de la prima utilizare:
- Parul este matasos si straluceste mai mult;
- Dispar mancarimile de la nivelul scalpului;
- In 2 saptamani veti observa deja parul regenerat, crescut de la radacina, vizibil mai ales daca aveti parul vopsit, caci masca accelereaza cresterea parului;
- Matreata dispare.

Principiile de actiune ale mastii

Vitaminele A si E hranesc intens pielea si radacina firului de par, avand un puternic efect anti-albire si regenerativ pentru firul de par.

Chilli activeaza circulatia sanguina la nivelul scalpului, ceea ce face ca rata de absorbtie a ingredientelor active din masca sa fie mult crescuta. Lamaia aduce un port de vitamina C, vitamina care ar trebui sa existe in toate mastile, cremele si preparatele pe care le folositi pentru hranirea scalpului, pielii sau tenului, jucand un rol “vital”pentru mentinerea retelei de colagen subcutanata.

Citește și:

Frunza de varza are proprietati antiinflamatoare puternice, vindecand matreata si alte tulburari ale sanatatii pielii capului.

Uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului si “topeste” negii, jucand rol imunitar la nivelul scalpului, iar uleiul de masline hraneste intens firul de par si formeaza un film lipidic protector inclusiv fata de razle UV ale soarelui. Puteti utiliza si alt ulei, de exemplu ulei de jojoba, de cocos etc. – uleiul de masline fiind singurul ingredient variabil al mastii.

Masca se va aplica inainte de fiecare spalare pe cap si poate fi folosita pe termen lung, fara a fi necesare pauze. Parul dumneavoastra va capata vizibil un apect mai sanatos, iar acolo unde exista fire albe, se va observa rarirea acestora si revenirea pigmentarii naturale a parului.

Foto: femeie blonda, femeie roscata - shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.