Setari Cookie-uri

SCAPA de SCIATICA in 6 saptamani: cele mai bune tratamente naturale

Cel putin 40% din populatie sufera de sciatica la un moment dat in viata.

Nervul sciatic este principalul si cel mai lung nerv din organismul uman, acesta controland articulatia soldului, a genunchiului si a gleznei, dar si numerosi muschi (cei ai coapsei, ai gambei si ai piciorului). Traverseaza intreaga regiune posterioara a coapsei si se imparte la nivelul genunchiului in doua ramuri care ajung pana la picior.

sciatica
Foto: Ollyy, Shutterstock

Sciatica apare atunci cand nervul sciatic se comprima din pricina inflamatiei sau a unor probleme fizice, avand numeroase cauze:

  • Hernie
  • Ingustarea uneia sau a mai multor zone din coloana vertebrala
  • Inflamarea unor tesuturi
  • O lovitura puternica la nivelul coloanei vertebrale
  • Comprimarea nervului sciatic de catre mushiul piriform (Sindromul Piriform)

Sciatica este, de obicei, insotita de o durere usoara, o senzatie acuta de arsura sau disconfort extrem in zona spatelui si a coapselor. Poate provoca, de asemenea, senzatii de amorteala, furnicaturi sau slabire.

Din fericire, cele mai multe cazuri de dureri acute de sciatica se pot vindeca in 6 saptamani, exceptand un numar destul de mic in care se poate ajunge la sciatica cronica.

Citește și:

Tratamente naturale eficiente impotriva sciaticii

Acupunctura

Practic, aceasta ajuta la programarea muschilor pentru a sta relaxati, in consecinta reusind sa vindece organismul. Masajul chinezesc Tui Na este in stransa legatura cu acupunctura ajutand organismul sa se elibereze de orice tensiune suplimentara in tesutul conjunctiv din jurul muschilor. Chiar daca reusesti sa te eliberezi de durere este important sa ai grija in continuare de spatele tau. Stretching-ul este esential.

Yoga

Yoga nu este neaparat un mijloc eficient pentru a calma durerea sciatica dar ajuta foarte mult la intarirea muschilor si la imbunatatirea flexibilitatii. Mai mult decat atat, o practica yoga poate ajuta la mentinerea unei pozitii bune a spatelul, care sa nu agraveze sciatica.

Masajul

Nu te astepta la un masaj de relaxare daca ai sciatica. In cazul acesta, terapia trigger point sau terapia punctelor de declansare este cea mai buna. Nervul sciatic se afla sub un muschi numit piriformis, care se afla sub muschiul fesier. Daca muschiul piriform se ingusteaza, inteapa nervul sciatic, provocand amorteli si furnicaturi in picioare. Prin terapia trigger point se aplica o presiune prin masaj pe zonele iritate si inflamate sau pe punctele de declansare in muschiul piriform, precum si in muschii mai mici, pentru a te elibera de durere.

Citește și:

Gheata sau caldura

Chiar daca nu poate calma inflamatia din interior, ajuta la reducerea durerii. Poti aplica o compresa de gheata sau ceva fierbinte la spate si sa tii acolo timp de 15 minute.

Ierburi si uleiuri

Exista cateva plante si uleiuri care te ajuta sa lupti impotriva durerii si inflamatiei, pe cale naturala. Unele dintre cele mai bune plante utilizate pentru dureri ale nervilor si inflamatii sunt: Gheara Diavolului, turmericul, lavanda, arnica, patrunjelul de camp, lemn dulce, musetel roman si sunatoare.

Somnul

Unul dintre cele mai importante aspecte cu privire la orice problema legata de nervi este odihna. Astfel, un somn profund este intotdeauna cel mai bun lucru pe care il poti oferi organismului pentru a-l ajuta sa se vindece, sa se relaxeze si sa fie in echilibru. Asa ca dormi suficient si relaxeaza-te, oferindu-le nervilor sansa de a se regenera si a se intari.

Citește și:

Foto prima pagina: Maridav, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.