Setari Cookie-uri

Coada-Calului: Efecte INCREDIBILE descoperite de cercetatori

Iata beneficiile uimitoare de care trebuie sa stii pentru a putea duce o viata sanatoasa.

Coada-calului este una dintre acele plante cunoscute pentru beneficiile lor, fiind pomenita in mai multe legende si mituri. De multe ori totul porneste de la povestile care surprind proprietatile terapeutice ale plantelor medicinale pentru ca mai apoi studiile stiintifice sa confirme faptul ca acestea imbunatatesc intr-adevar modul in care functioneaza organismul nostru.

Chiar daca circula atat informatii, cat si mituri despre proprietatile acestei plante, cert este ca aceasta are un impact mare asupra sanatatii noastre; cercetatorii au avut grija sa demonstreze acest fapt sustinut si de medicii din Antichitate.

Proprietati si beneficii pentru coada-calului

Coada-calului contine antioxidanti

Datele prezentate in ”Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry” arata ca aceasta planta incurajeaza activitatea antioxidanta. Astfel, antioxidantii din componenta plantei ne protejeaza de radicalii liberi care determina in timp aparitia unor boli grave precum cancerul.

Citește și:

Lupta impotriva osteoporozei

Planta contine saruri de calciu si siliciu care favorizeaza remineralizarea sistemului osos. Siliciul are rolul de a imbunatati asimilarea calciului, astfel incat organismul tau sa poata depozita o cantitate mare de minerale care urmeaza sa repare oasele, tesuturile corpului si articulatiile.

Coada-calului proprietati terapeutice

Foto: Photo-SD/Shutterstock

Mentine pielea sanatoasa

Componentele sale antibacteriale, antiinflamatoare si antiseptice fac din coada-calului un remediu bun pentru vindecarea ranilor. De asemenea, planta poate fi utilizata si impotriva eruptiei de acnee, oferind pielii un aspect sanatos. Continutul bogat de siliciu nu este bun numai pentru oase dar si pentru piele intrucat acesta ajuta la stimularea productiei de colagen. Din acest motiv este recomandat sa folosesti creme de coada-calului care te pot scapa de riduri si pot oferi elasticitate pielii tale.

Citește și:

Ceaiul de coada-calului combate infectiile urinare si renale

Daca ai probleme cu tractul urinar, unul dintre tratamentele naturiste eficiente care te ajuta sa scapi de ele se bazeaza pe folosirea ceaiului de coada-calului. Efectul diuretic al plantei se datoreaza numeroaselor tipuri de flavonoizi pe care ii contine. In felul acesta, aparatul reno-urinar este stimulat sa elimine cat mai des apa din organism, prevenind in acelasi timp aparitia cistitelor si pielonefritelor.

Amelioreaza hemoragiile abundente

Pe langa faptul ca este un adevarat remediu pentru hemoragiile din timpul menstruatiei, aceasta planta poate fi folosita si cu scopul de a preveni durerile. Coada-calului are un efect antihemoragic destul de puternic care ajuta organismul sa se refaca dupa ce acesta a pierdut mult sange.

Coada-calului ajuta sistemul respirator

In cazul in care te confrunti cu anumite afectiuni ale sistemului respirator, este recomandat sa consumi ceai de coada-calului de cel putin 3 ori pe zi. Ceaiul iti calmeaza tusea si poate in acelasi timp sa sustina vindecarea rapida in urma unei bronsite.

Citește și:

Previne caderea parului

Tratamentul pentru par nu ar trebui sa excluda folosirea acestei plante care datorita seleniului din compozitia sa contribuie la cresterea unui par sanatos. Lipsa iodului este una dintre principalele cauze care duc la caderea parului; metabolizarea iodului poate fi incurajata de prezenta seleniului in organism generata de catre consumul acestei plante medicinale.

Coada-calului

Foto interior si prima pagina: Karen Kaspar/Shutterstock

Coada-calului te poate scapa de micoze

Ciupercile care apar la picioare pot fi tratate cu ajutorul infuziilor de coada-calului in combinatie cu alte plante medicinale precum rostopasca, coada soricelului si usturoiul. Acidul salicilic din aceasta planta este o substanta care aplaneaza impactul negativ pe care micoza il are asupra stratului cornos al pielii si al unghiilor.

Citește și:

Tinctura de coada-calului si beneficiile sale

Nu doar ceaiul sau pulberea obtinuta din aceasta planta poate ajuta la regenerarea parului; tinctura de coada-calului are un efect asemanator atunci cand o folosesti pentru masarea pielii capului. Pentru a obtine rezultate cat mai bune se recomanda sa o utilizezi de cel putin 2 ori pe saptamana in combinatie cu alte tincturi: de brusture, de ardei-iute sau de mesteacan.

Compresele cu tinctura pot fi folosite pentru a reduce durerile de articulatii si ligamente. Dupa ce aplici o crema pe baza de plante poti lasa compresa cu tinctura de coada-calului timp de aproximativ 2 ore.

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.