Setari Cookie-uri

Schinduful: 6 motive PUTERNICE ca sa il consumi

Afla care sunt bolile care pot fi tratate de consumul de schinduf.

De-a lungul timpului schinduful a fost folosit pentru a trata numeroase afectiuni ale organismului; arabii, indienii si chiar si egiptenii cunosteau secretele acestei plante medicinale. Ei stiau ca daca este consumata zilnic timp de cateva saptamani, planta creste nivelul libidoului; cu toate acestea schinduful nu este un simplu afrodisiac.

Fie ca era vorba de caderea parului sau de probleme mai grave precum cancerul la colon, putem gasi in aceasta planta un adevarat remediu naturist. O putem include in alimentatia noastra sub forma unor condimente sau a unor suplimente nutritive; ceaiul de schinduf ar trebui sa fie de asemenea de nelipsit din dieta noastra daca vrem sa beneficiem de urmatoarele proprietati terapeutice.

Beneficiile consumului de schinduf

Semintele de schinduf lupta impotriva diabetului

Tratamentul cu schinduf este numai bun in special pentru persoanele care sufera de diabet. Planta contine anumite substante care incetinesc procesul de absorbtie a carbohidratilor si a zaharului de catre organism.

Citește și:

Un studiu a evidentiat modul in care consumul de schinduf poate ameliora simptomele asociate cu diabetul; rezultatele cercetatorilor au demonstrat ca semintele de schinduf scad considerabil concentratia de glucoza in sange dar si nivelul de colesterol si pot in acelasi timp sa reduca rezistenta la insulina.

Schinduf

Foto interior si prima pagina: Picturepartners/Shutterstock

Combate aparitia bolilor de inima

Schinduful te poate ajuta sa faci fata cu succes bolilor de inima datorita faptului ca poate controla nivelul de colesterol din organism. Bolile cardiovasculare sunt favorizate de catre depunerea colesterolului pe vasul de sange. Insa din moment ce densitatea de lipoproteine este redusa vei putea evita in viitor anumite afectiuni precum infarctul si ateroscleroza, maladia care se manifesta prin ingustarea arterelor. In plus, galactomannan-ul extras din semintele de schinduf este asociat cu diminuarea bolilor cardiovasculare conform unui studiu sustinut in anul 2008.

Citește și:

Incetineste procesul de imbatranire a creierului

Colina, o vitamina hidrosolubila din compozitia schindufului, are un rol important in imbunatatirea functiilor cognitive; daca incluzi in dieta ta aceasta planta, este posibil sa eviti pierderile de memorie care pot aparea treptat pe masura ce imbatranesti din cauza procesului de degradare a sistemului nervos.

Aceasta vitamina este esentiala si pentru regenerarea tesutului hepatic, ajutand in acelasi timp la eliminarea eficienta a toxinelor din organism. In cazul in care te confrunti cu un deficit de colina, corpul tau poate fi afectat de depunerile de grasime in ficat, de cancerul de ficat dar si de functionarea deficitara a rinichilor.

Ceaiul de Schinduf stimuleaza lactatia

Se poate intampla sa ai anumite probleme de alaptare; o solutie buna ar fi sa bei ceai de schinduf datorita hormonului vegetal din compozitia sa numit diosgenina. Acesta poate regla simultan modificarile hormonale ale femeilor. In afara de diosgenina, schinduful contine si izoflavon, un hormon care are un efect estrogenic asupra organismului.

Citește și:

Seminte de schinduf

Foto: Mahathir Mohd Yasin/Shutterstock

Din cauza faptului ca nivelul de estrogen este scazut, poti avea simptome specifice menopauzei precum bufeurile, crampele si schimbarile bruste de stare; diosgenina si izoflavonul pot regla nivelul de hormoni si pot ameliora impactul pe care il are menopauza asupra corpului tau.

Previne aparitia pietrelor la rinichi

Schinduful poate reduce cantitatea de oxalat de calciu care favorizeaza formarea pietrelor la rinichi. Calculii se formeaza in urma cristalizarii substantelor din urina, precum acidul uric si calciul. Desi motivele pentru care apar pietrele la rinichi raman uneori necunoscute, este posibil ca acestea sa fie totusi legate de cosumul redus de lichide dar si de crearea unui dezachilibru generat de deficitul de vitamina B6 dar si de excesul de vitamina D.

Schinduful combate cancerul la colon

Activitatea anti-carcinogenica favorizata de planta este asociata cu diosgenina care are potentialul de a preveni aparitia cancerului la colon. Acest hormon inhiba efectele pe care toxinele le au asupra mucoasei colonului. Se poate spune astfel ca schinduful protejeaza colonul de reabsorbtia toxinelor.

Citește și:

Schinduful: cum il putem consuma

Se vor consuma in special semintele acestei plante, care se vor da prin rasnita pentru a macina stratul ce inveleste samanta. In acest fel putem digera cu usurinta semintele de schinduf si ne putem bucura de toate proprietatile curative ale acestuia.

Schinduful poate fi integrat in salate de cruditati, in iaurtul cu cereale, in smoothie-uri cu seminte sau poate fi consumat cu miere. Incercati sa nu preparati termic schinduful, pentru a nu distruge vitaminele din acesta.

Puteti de asemenea sa hidratati semintele de schinduf. In india schinduful este consumat proaspat, verde, insa pe piata noastra locala le gasim sub forma de seminte la plafar sau sub forma de ceai.

Puteti gasi schinduf BIO sau seminte de schinduf pentru germinare ori ceai de schinduf in magazinele Bioportal.ro, dar si in plafarele din tara.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.