Setari Cookie-uri

Ulei pentru o respiratie placuta

Cercetarea stiintifica moderna confirma vechea traditie, in special cand vine vorba de sanatatea cavitatii bucale. orala.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Antonio Guillem / Shutterstock

Iti amintesti filmul "Mananca, roaga-te, iubeste"? Eroina, interpretata de Julia Roberts se regaseste pe ea insasi in India, intr-un ashram. Asia este insa mult mai bogata in remedii magice, in afara practicilor spirituale. Unul dintre acestea este uleiul, remediu antic popular indian mentionat pentrua prima data in textul ayurvedic timpuriu Charaka Samhita, care se crede ca a fost scrisa in urma cu aproximativ 1500 de ani.

Ce putem face, asadar, cu uleiul din bucatarie, in afara de a-l pune in salate sau la prajit (de evitat)?

Citește și:

Probabil ca ai auzit deja ca este bine sa bei un pahar de apa calduta, cu lamaie, imediat dupa ce te trezesti. Insa si uleiul are efecte benefice. Practica indiana recomanda sa pui ulei se susan, nuca de cocos sau floarea-soarelui intr-o lingurita si apoi sa il tii in gura, pe stomacul gol, timp de aproximativ 15-20 de minute. Apoi nu se inghite, ci se scuipa.

Charaka Samhita descrie aceasta practica drept eficienta in imbunatatirea sanatatii cavitatii bucale, precum si a altor 30 de boli sistemice care variaza de la dureri de cap, migrene la diabet si astm.

Cercetarea stiintifica moderna confirma vechea traditie, in special cand vine vorba de sanatatea cavitatii bucale. orala. Astfel, s-a dovedit ca uleiul folosit in modul descris mai sus, este la fel de precum apa de gura in combaterea respiratiei urat mirositoare de tip cronic (halitoza), dar fara efecte secundare. Procedeul are efect si un cazul pacientilor care sufera de gingivita. Mai mult decat atat, dintii devin mai albi iar gingiile, mai roz. Si copiii pot beneficia de acest remediu antic prin combaterea unei bacterii prezente in saliva si placa dentara vinovata de...carii. Per ansamblu, uleiul are o actiune antibacteriana. Iar lista de beneficii nu se incheie aici.

Citește și:

Procedeul afecteaza in mod pozitiv compozitia bacteriilor din cavitatea bucala prin distrugerea microorganismelor patogene. Astfel, se dovedeste extrem de eficient in cazul altor afectiuni ale cavitatii bucale. Atunci cand gingiile sau dintii sunt infectati, celule bacteriene sau componente ale acestora, pot intra mai usor sange generand inflamatii in tot corpul. Uleiul are rol de detoxifiant deoarece ritualul matinal descris mai sus efect combate bacteriile asociate reactiilor inflamatorii daunatoare.

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.