Setari Cookie-uri

Horoscopul SANATATII: La ce boli te predispune semnul tau zodiacal

Afla la ce boli este predispus fiecare semn zodiacal!

Desigur, predispozitia catre anumite afectiuni e data in primul rand de mostenirea genetica si de stilul tau de viata, sanatos sau nu. Ce legatura are imbolnavirea corpului fizic cu zodiacul? Ei bine, fiecare semn astral este predispus la unele comportamente si sensibilitati care pot afecta o parte a corpului sau alta. Stiind ce boli te pasc, ai o sansa in plus sa le previi.

Bolile si afectiunile la care esti predispus in functie de zodie

boli in functie de zodie Foto: udra11, Shutterstock

Berbec

Energici si rezistenti la efort, cei nascuti in semnul Berbecului au tendinta de a se epuiza, se framanta prea mult pentru probleme minore, fiind predispusi la boli legate de zona capului (dureri de cap, ameteli, afectiuni la nivelul sinusurilor). Echilibreaza balanta intre munca si odihna, gaseste zilnic timp sa te relaxezi si sa dormi suficient!

Taur

In general, Taurii stau bine cu sanatatea, dar sunt de multe ori irascibili, enervandu-se din nimic. Au tendinta de a ignora problemele de sanatate si de a nu pune mare pret pe alimentatia corecta, de unde un risc crescut de diabet. Cele mai vulnerabile zone sunt gatul, laringele, corzile vocale, virozele afectandu-i din plin in acest sezon. Gandeste pozitiv, fii optimista si ai grija mare la dieta!

Citește și:

Gemeni

Starea mentala excelenta este cea care te ajuta sa ai o imunitate puternica si sa te remontezi rapid dupa orice boala daca te-ai nascut in aceasta zodie. Mereu pe fuga, Gemenii nu au de obicei un program de masa bine pus la punct, de unde si unele probleme cu stomacul. Sunt predispusi la bronsita, astm si alte boli respiratorii, iar planeta lor, Mercur, e responsabila cu bratele, picioarele si partile duale ale corpului, de care trebuie sa te ingrijesti in special.

Rac

Excesiv de sensibili, racii se incarca adesea cu energiile negative venite de la oamenii din jurul lor si asta ii aduce cu moralul la pamant. Tendinta spre depresie trebuie tinuta in frau. Oboseala este cel mai mare dusman al lor, prin urmare nu exista tratament mai bun decat odihna! Indigestia si refluxul gastroesofagian sunt doua din problemele frecvente ale Racilor.

Citește și:

Leu

Rezistenta remarcabila la efort nu e de mare ajutor daca te suprasoliciti zi de zi. Partile sensibile pentru Lei sunt inima si circulatia, dar nici problemele coloanei vertebrale nu sunt rare in cazul lor. Ca sa le previi, controleaza-ti permanent tinuta corporala si intareste-ti musculatura spatelui cu ajutorul unui sport practicat cat mai des!

Fecioara

Introvertite, Fecioarele au o viata interioara foarte intensa, care le expune la sensibilitati de tot felul. Problemele de sanatate apar, de obicei, la stomac, intestine, din cauza supraalimentarii pe fond nervos. Diabetul este un alt risc major in cazul celor nascuti in aceasta zodie, ca urmare a stresului combinat cu alimente pline de calorii, in special dulciuri.

Balanta

Femeile Balanta emana voie buna, de unde si starea de sanatate de invidiat. Organele lor sensibile sunt rinichii, vezica urinara si partea inferioara a spatelui, pe care e bine sa le protejeze in mod deosebit. O dieta bogata in citrice iti este de folos mai ales in aceasta perioada a anului! Si nu uita sa te hidratezi suficient chiar si in lunile reci – supele, ceaiurile sunt acum solutii ideale pentru a-ti asigura aportul de lichide!

Citește și:

Scorpion

Mereu activi si in forma, le place sa faca miscare si nu pricep de ce unii oameni se plang incontinuu de oboseala si probleme de sanatate. Organele sensibile sunt cele legate de zona aparatului urogenital. Dereglarile hormonale, menstruatiile dureroase, problemele aparatului reproducator sunt frecvente. Scorpionii au tendinta exegerata de control si pot dezvolta obsesii, avand si un risc crescut de diabet.

Sagetator

Daca apartii acestei zodii, te stresezi excesiv. Organele tale sensibile sunt ficatul, pancreasul, intestinele si, uneori, plamanii. Problemele cu vederea sunt frecvente. Activitatile in aer liber sau sportul oriunde l-ai face intareste organismul si te scapa de multe neplaceri! Iti prinde bine o cura de detoxificare din cand in cand. Incearca, spre exemplu, sa tii post, bazat preponderent pe fructe si legume.

Citește și:

Capricorn

Spiritul practic ii ajuta mereu pe nativii acestei zodii sa depaseasca dezechilibrele fizice, cauzate de putinele ore de somn ori de mesele luate pe fuga. Echilibrul psihic e mai greu de dobandit si de pastrat, mai ales in perioadele aglomerate. Partile sensibile sunt oasele, articulatiile, in special zona genunchilor. Timpul petrecut in natura reincarca bateriile, asa ca nu ezita sa iesi, chiar daca e frig!

Varsator

Tonusul tau poate avea de suferit din multe motive, uneori banale, precum agitatia orasului sau frigul de afara. Problemele in privinta sanatatii sunt legate de circulatia sangelui, de glicemie si de buna functionare a inimii. Esti mai expus riscului de astm si reactii alergice, dar si la cazaturi si lovituri in zona soldurilor trebuie sa ai grija, comparativ cu alte zodii.

Pesti

Fiind din fire visatori si idealisti, Pestii sunt usor dezamagiti de oameni si obosesc usor in valtoarea vietii de zi cu zi. Nu stau prea bine cu sistemul imunitar. Zonele lor sensibile sunt mainile si picioarele, sistemul respirator si circulator. Cea mai la indemana solutie este sa faci miscare, macar o ora la doua zile. Te energizeaza, intareste imunitatea si previne varicele inestetice la care esti expusa!

Citește și:

Foto prima pagina: Jakub Krechowicz, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.