Setari Cookie-uri

Alcoolul si fitnessul fac casa buna sau nu?

Miscarea poate usura considerabil simptomele de mahmureala.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Sezonul de vacanta se apropie, au icneput petrecerile de Craciun si, fara sa ne dam seama, bem un pic mai mulT decat de obicei. Nici nu poate fi altfel, prinse in vartejul glumelor, muzicii si al bune dispozitiiInsa daca ai obiective imediate legate de participarea la un maraton sau la imbunatatirea flexibiitatii, trebuie sa stii ca alcoolul nu te ajuta in atingerea acestor obiective, ba dimpotriva. Iti cam pune bete in roate.

Alcoolul este cel mai important factor generator de inflamatii in organism

fitness Foto interior si prima pagina: Kaponia Aliaksei, Shutterstock

Am insa si o veste buna legata de fitness: miscarea poate usura considerabil simptomele de mahmureala. Sa presupunem ca exagerezi cu vinul fiert in aceasta luna. Lasand la o parte de obiectivele de fitness, unele cercetari arata ca exercitiile fizice usoare combat mahmureala. Asa ca incearca sa faci jogging dupa o noapte copioasa chiar daca e ultimul lucru de care ai chef in dimineata urmatoare si mai ales daca nu ai o ciorba de burta la indemana.

Citește și:

Atunci cand bei, alege bere fara alcool, vin fara sulfati (sulfatii pot provoca leziuni hepatice) sau bauturi simple precum vodka sau gin. Cocktailurile sunt savuroase insa siropul sau indulcitorii nu sunt tocmai buni pentru sanatate. Poti opta insa pentru ierburi proaspete cum ar fi rozmarin, menta sau busuioc. Acestea confera aroma dar au totodata si beneficii anti-inflamator."

Atunci cand decizi cand, cum si cat bei, trebuie sa mai tii cont de un lucru si anume acela ca alcoolul provoaca inflamatii in organism.

Daca esti in plin proces de a atinge un obiectiv de fitness, inflamatia te poate incetini un pic. Si desi se spune ca anumite tipuri de alcool au beneficii - vinul rosu, de exemplu, care care contribuie la sanatatea inimii, este important sa iei in considerare inflamatia.

Dupa zahar, alcoolul este cel mai important factor generator de inflamatii in organism. Inflamatiile ne impiedica sa pierdem in greutate si sa ne atingem obiectivele de fitness, ba chiar mai mult decat atat, genereaza o serie de alte efecte neplacute precum durerile musculare si durerile articulare.

Citește și:

Asadar, bucura-te de luna decembrie, de petreceri si de prezenta oamenilor dragi. Distreaza-te si razi din toata inima. Fii regina balului. Insa nu uita sa fii constient de cat de mult si ceea ce bei.

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.