Setari Cookie-uri

Onicomicoza (ciuperca unghiei) - ce ar trebui sa stii?

Onicomicoza (micoza unghiei), cunoscuta sub populara denumire de "ciuperca unghiei", reprezinta o infectie tot mai frecventa care poate afecta unghiile de la maini si de la picioare, precum si zonele de piele invecinate.

Aceasta infectie fungica (cu ciuperci) este deranjanta atat prin durerea locala pe care o produce, cat si prin aspectul inestetic al unghiilor afectate.

Ciuperca unghiei – o afectiune frecventa

Daca te-ai confruntat cu micoza unghiei, afla ca nu esti singura! In Europa si SUA se estimeaza ca pana la 13% din populatie sufera de ciuperca unghiei, iar in Romania un studiu recent arata ca peste 14% din populatia tarii se confrunta cu aceasta patologie.

Ciuperca unghiei afecteaza mai mult barbatii si este mai frecventa la nivelul unghiilor picioarelor. De obicei sunt afectate mai multe unghii simultan.

ciuperca unghiei, micoza unghiei sau onicomicoza

De asemenea incidenta acestei afectiuni creste cu varsta, ajungand la 18% in randul persoanelor cu varsta de peste 34 de ani.

Ce ar trebui sa stii despre ciuperca unghiei?

Onicomicoza reprezinta o infectie cu ciuperci (dermatofiti sau candida) care debuteaza la nivelul unghiei si pe masura ce evolueaza patrunde in adancime pana la tesuturile subiacente, afectand patul unghial.

Citește și:

In cazurile netratate ciuperca se poate extinde si la pielea invecinata, producand leziuni. De obicei aceasta complicatie este mai frecventa in afectarea piciorului, cand onicomicoza se poate extinde in zona interdigitala unde gaseste un mediu cald si umed, propice dezvoltarii.

concurs sanatatea unghiilor

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.