Setari Cookie-uri

Ciuperca Unghiei: 10 Factori favorizanti pe care trebuie sa ii cunosti

Atunci cand apare onicomicoza (ciuperca unghiei) ne intrebam care sunt cauzele, daca acestea sunt sau nu legate de igiena, daca ciuperca se poate transmite si la celelalte unghii si daca am fi putut evita infectarea.

Va recomandam ca cititi si articolul:
Onicomicoza (ciuperca unghiei) - ce ar trebui sa stii?

Care sunt cauzele onicomicozei (ciuperca unghiei)?

Nu toti oamenii sunt la fel de expusi acestei micoze si nu toti sunt la fel de rezistenti in fata infectarii. In plus, exista mai multe tipuri de onicomicoza si mai multe ciuperci care pot determina aceasta patologie.

Onicomicoza: cauze si factori favorizanti

1. Fumatul

Fumatul este un „obicei” tot mai incriminat in lumea medicala ca reprezentand factor favorizant pentru multe boli. In cazul onicomicozei, fumatul favorizeaza infectarea prin faptul ca reduce fluxul sanguin din circulatia periferica, ceea ce ne face mai sensibili la infectii locale.

ciuperca unghiei tratament canespor 2. Suferinta in trecut de micoza piciorului

Ciuperca piciorului poate favoriza aparitia onicomicozei.
Mediul umed in care se dezvolta ciuperca piciorului este propice si pentru micoza unghiei.

Citește și:

3. Mediul de lucru care favorizeaza infectiile

O serie de meserii cresc riscul pentru infectiile micotice. Cei mai predispusi onicomicozei sunt: gradinarii, profesorii de inot, minerii, agricultorii etc.

4. Sportul

In general sporturile care favorizeaza mentinerea unui mediu cald si umed la nivelul piciorului predispun la micoze locale: atletism, inot, fotbal, handbal, baschet etc.

5. Morfologia anormala a unghiei

Unghiile deformate, cu falduri si denivelari, cu alt ritm de crestere fata de celelalte unghii sunt mai predispuse infectiei cu fungi decat unghiile normale.

6. Diabetul zaharat

Incidenta onicomicozei este mai mare in randul persoanelor cu tulburari ale functiei pancreatice. Diabetul este o afectiune manifestata prin dereglari metabolice complexe care cresc riscul general pentru infectii.

concurs sanatatea unghiilor

Onychomycosis photo@Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.