Setari Cookie-uri

Alarma: Kilogramele in plus afecteaza INIMA

Statisticile trag un semnal de alarma cu privire la incidenta bolilor cardiovasculare la noi in tara: Romania este pe locul 3 la nivel european in privinta deceselor cauzate de aceste afectiuni, ceea ce reprezinta aproximativ 60% dintre decesele inregistrate intr-un singur an.

Comunicat de presa

Bolile cardiovasculare fac anual peste 150 000 de victime numai la noi in tara si reprezinta principala cauza de deces in lume, in conditiile in care decesele produse de aceste probleme grave ar putea evitate, conform unui studiu facut de specialistii de la Center for Disease Control and Prevention.

In acest context, Ziua Mondiala a Inimii este sarbatorita anual pe 29 septembrie inca din 2000, iar luna septembrie a fost declarata oficial „Luna Inimii”, cu scopul de a informa populatia cu privire la cat de importanta este prevenirea bolilor cardiovasculare.

obezitatea si bolile de inima

Principalle cauze care duc la aparitia bolilor cardiovasculare

Printre principalele cauze ce ar putea fi controlate se afla: fumatul, colesterolul crescut si, nu in ultimul rand, obezitatea, un factor de risc major in dezvoltarea bolilor de inima.

Citește și:

Oamenii supraponderali - mai predispusi la atac de cord

Studiile arata ca oamenii care sufera de obezitate sunt mai predispusi la un atac de cord inainte de 45 de ani. La fel, adolescentii supraponderali sunt mai predispusi la un atac de cord inainte de 35 de ani, fata de cei care au o greutate normala.

Citeste si:

Analize medicale pentru INIMA

Cum iti masori singur tensiunea arteriala

Analize medicale explicate: cum interpretezi profilul lipidic

Ce analize sa faci daca vrei sa tii o dieta

„Cele mai intalnite boli de inima – atacul de cord, insuficienta cardiaca congestiva, hipertensiunea, moartea subita cardiaca, angina pectorala și ritmul cardiac anormal, sunt afectiuni care apar mai des la cei care au o greutate peste limita normala, fata de cei care mentin un indice de masa corporala sanatos. Obezitatea mareste de multe ori riscul de boli de inima din cauza nivelului de lipide din sange, care creste la pacientii obezi si apoi, la randul sau, creste nivelul trigliceridelor si reduce lipoproteinele ​​de mare densitate, cunoscut sub numele de HDL sau « colesterol bun ». In acelasi timp, persoanele cu o cantitate excesiva de grasime corporala au niveluri mai ridicate de trigliceride si lipoproteine ​​cu densitate mica, cunoscute sub numele de LDL sau « colesterol rau », precum si un nivel mai scazut de « colesterol bun » in sange. Aceasta reteta creeaza conditii optime pentru dezvoltarea bolilor de inima”, a declarat Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generala, sef de sectie in cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brasov, Centru de excelenta in chirurgia obezitatii.

Citește și:

woman with milk and round loafphoto@Shutterstock.ocm

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.