Setari Cookie-uri

6 masuri de preventie pentru persoanele cu boli cardiace, in perioada caniculei

Vremea caniculara afecteaza in mod direct persoanele cu boli cardiovasculare, afectiuni care reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial. Pentru a-si mentine o temperatura constanta, organismul uman trece prin mecanisme de termoreglare, in care sunt implicate toate organele si tesuturile, insa sistemul cardiovascular este cel mai solicitat. De aceea, medicii cardiologi recomanda:

Organismul nostru se simte confortabil la o temperatura de 20-27 de grade, cu o umiditate relativa de 35-60%. Cand temperaturile cresc, corpul uman se simte stresat, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Fluxul sanguin este directionat catre piele, apare o vasodilatatie, iar prin aceasta, o crestere a transpiratiei. Atunci cand organismul este tanar, sanatos, aceste fenomene se petrec fara probleme. Pe de alta parte, cand o persoana are anumite patologii preexistente, precum: hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca, diverse aritmii, are patologie pulmonara, atunci sigur ca aceste fenomene de termoreglare devin mai dificile pentru organismul nostru si apare supraincalzirea.”, explica dr. Alexandra Postu, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenta ARES.

Masuri de precautie:
• Pacientii hipertensivi trebuie sa-si ajusteze in aceasta perioada tratamentul, in special tratamentul diuretic, care poate duce la o deshidratare accentuata.
• Evitarea iesirilor intre orele 11:00- 18:00.
• Adoptarea unei vestimentatii din materiale naturale, de culoare deschisa pentru a evita supraincalzirea.
• Evitarea alimentelor grele, bogate in grasimi saturate.
• Evitarea abuzului de alcool si de cafea.
• O hidratare adecvata, minimum 2 litri de apa/ zi.

Citește și:

“Sistemul imunitar este afectat si el odata cu aceste schimbari de temperatura. Sa nu uitam ca la o temperatura crescuta, degradarea alimentelor si inmultirea microbilor se accentueaza. Deci, pe o imunitate scazuta pot sa apara diverse infectii, atat la nivelul tegumentelor, cat si infectii ale tractului gastrointestinal. “, completeaza dr. Alexandra Postu, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenta ARES.

In urma cresterii temperaturilor, manifestarile care pot aparea atat la nivel psihic, cat si fizic sunt: irascibilitatea, lipsa concentrarii, tulburari ale somnului, cresterea pulsului, aparitia palpitatiilor, cat si scaderea tensiunii.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.