Setari Cookie-uri

Palpitatiile, un motiv de ingrijorare?

Festele pe care vi le pot juca nervii dumneavostra sunt infinite. Va pot face sa credeti ca se intampla ceva in corpul dumneavostra cand totul nu este decat o parere.

Inima este deseori centrul unor senzatii extrem de suparatoare in organism. Nu putini dintre noi sunt cei care au simtit la un moment dat inima “sarind din piept”, sau dimpotriva au avut sentimentul lipsei unor batai cardiace. Daca ati trait aceste senzatii inseamna ca ati avut palpitatii.

Deseori sunt descrise ca un ritm rapid si neregulat, o bataie in plus, “o falfaire” sau “o lovitura de tun”. Sunt de cele multe ori nedurereoase, inofensive dar exista si situatii in care tradeaza o afectiune cardiaca. In ambele cazuri provoaca neliniste si o stare de anxietate celui care le acuza, fapt care impinge de cele mai multe ori persoana respectiva sa consulte un medic. La unele persoane palpitatiile pot fi insotite de paloare si transpiratii.

cauzele aparitiei palpitatiilor Foto: CHAjAMPC, Shutterstock

Cauzele aparitiei palpitatiilor

Cauzele palpitaiilor sunt sau nu legate de inima. De cele mai multe ori nu sunt expresia unei boli de inima ci a multor factori extracardiaci. La o persoana sanatoasa palpitatiile se produc datorita stresului, regimului alimentar defectuos (prea mult, prea putin, prea multe grasimi - colesterolul etc), suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, obosealii excesive sau sedentarismului. In camera de garda am asistat la numeroase cazuri in care persoane tinere acuzau senzatii neplacute, suparatoare, sub forma unor lovituri repetate in piept, desi la examenul clinic s-a observat o cadenta si un ritm regulat si normal. S-a dovedit din discutia cu persoanele respective ca acestea au consumat cu putin timp inainte cantitati importante de substante excitante precum cafeaua, alcoolul, bauturi racoritoare pe baza de cafeina sau energizante, ori au avut un program supraincarcat in ultima vreme, neglijand perioadele de odihna si somn.

Citește și:

Situatii in care apar palpitatiile

1. Consumul de substante excitante: cafea, tutun, ceai, alcool

2. Unele medicamente: atropina, efedrina, extracte tiroidiene, solutiile inhalatoare pentru astm, decongestionante

3. Unele tulburari digestive: aerofagia, constipatia;

4. Menopauza

5. Febra

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.