Setari Cookie-uri

Cum sa ai un chip cu 5 ani mai tanar

Ochii pot fi cei mai puternici aliati ai frumusetii feminine sau ne pot trada cand ne e lumea mai draga. Ochii nu sunt numai oglinda sufletului, ci si o adevarata reflectie a felului in care aratam si ne simtim. Ridurile, inesteticele pleoape lasate, pungile de sub ochi, cearcanele, toate acestea ne tradeaza atunci cand incercam sa mascam trecerea anilor sau stilul de viata nepotrivit.

Cum corectam pleoapele superioare?

„Pentru a corecta caderea pleoapei superioare, se indeparteaza pielea in exces si, la nevoie, se indeparteaza si din grasimea herniata, sau chiar o fasie din muschiul pleoapei. Linia de incizie va fi ascunsa in santul de deasupra ochiului, astfel incat nu va fi vizibila. Interventia se face, de obicei, in anestezie locala si dureaza 20-30 de minute”, conform dr. Calin Dobos.

Cum corectam pleoapele inferioare?

“Daca e vorba de o persoana tanara, cu pungi sub ochi, se face doar o interventie de indepartare a acestui exces de grasime. In anestezie locala, se face o incizie pe partea interna a pleoapei (transconjunctivala) si se ajunge exact la pungile de grasime. Se indeparteaza excesul si se incheie operatia”, a explicat dr. Dobos.

“Daca este vorba de exces de grasime si de piele, e nevoie de o interventie mai ampla (transcutanata), in care se face o incizie sub gene, prelungita 1 cm la coltul ochiului. Apoi se ridica muschiul pleoapei si se ajunge la grasime. Se indeparteaza sau se rearanjeaza grasimea, se sutureaza muschiul - eventual intr-o noua pozitie, se indeparteaza pielea in exces si se sutureaza. Aceasta interventie e mai de anvergura, asa ca poate necesita anestezie generala, si dureaza cam 60 de minute”, precizeaza dr. Dobos.

Cu cinci ani mai tanara intr-o singura zi

Se pot face in aceesi zi interventii combinate: atat la peoapele de sus cat si jos, sau asociate cu liftinguri faciale, injectari de substante, in functie de dorintele pacientului. Durerile interventiilor sunt minime sau absente si cedeaza la calmante obisnuite. Rezultatele operatiei le veti vedea in cateva zile, iar rezultatul definitiv va fi observabil in cateva saptamani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.