Setari Cookie-uri

Miniabdominoplastia pentru un abdomen de invidiat

Cand trecerea anilor, nasterea, stilul de viata neechilibrat ori sedentar isi spun cuvantul, abdomenul este zona cel mai des afectata. Miniabdominoplastia este solutia celor care isi doresc o imbunatatire a aspectului fizic si un abdomen estetic, fara excese de grasime.

„Pentru cei care isi doresc un abdomen plat, fara depozite de grasime, cu aspect tanar, obtinut printr-o metoda mai putin invaziva, exista varianta miniabdominoplastiei. Aceasta operatie se poate realiza pentru pacientele cu exces tegumentar si adipos numai la nivel subombilical”, spune chirurgul estetician Silvia Stanculescu - Vasalos.

abdominoplastie

Cu ce difera fata de abdominoplastie?

O diferenta esentiala intre abdominoplastie si miniabdominoplastie este faptul ca incizia orizontala necesara este mai scurta decat la abdominoplastia completa si nu necesita incizie in jurul ombilicului. Si in acest, procedeu este posibila intarirea musculaturii abdominale prin sutura tecii muschilor drepti abdominali, iar pentru eventualele depozite adipoase supraombilicale se poate face si liposuctie in acelasi timp operator.

Citește și:

In ce consta recuperarea?

Pacientii care aleg sa faca o operatie de miniabdominoplastie vor avea nevoie de burtiera medicala in perioada de recuperare, care poate dura aproximativ 2-3 saptamani. Aceasta procedura are o perioada de recuperare mai mica decat abdominoplastia completa, suturile putand fi indepartate dupa cateva saptamani.

Cat dureaza efectele?

Intoarcerea la activitatile zilnice se poate face dupa 1-3 saptamani, iar la cele fizice usoare dupa 2-3 zile. In decurs de 1 luna, corpul va fi suficient de refacut pentru a practica activitati fizice intense.

Pentru mai multe detalii puteti accesa www.silviastanculescu.wordpress.com sau www.metamorphosiscenter.ro.

***
Dr. Silvia Stanculescu Vasalos este absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, iar din anul 2008 are competente pe vibro-lipoaspiratie si este specializata in chirurgie cosmetica, in cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub indrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de catre Academia Internationala de Chirurgie Cosmetica. Este membra a asociatiilor profesionale Societatea Academica Romana de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, Asociatia chirurgilor plastici din Romania si Societatea Romana de Chirurgie Estetica.

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.