Setari Cookie-uri

5 Simptome genitale care anunta boli grave

Aparatul genital al femeii este sensibil la foarte multi factori: endocrini, de mediu, nervosi, nutritionali, dar si factori locali.

Multe din afectiunile genitale prezinta simptome discrete in fazele initiale de evolutie, de aceea femeia trebuie sa le recunoasca si sa mearga la medic in timp util pentru vindecare.

Pentru un bun echilibru intim, femeia trebuie sa manance sanatos, sa faca sport, sa se odihneasca suficient, sa evite stresul, sa aiba o viata sexuala normala cu protectie mecanica sau cel mult hormonala impotriva sarcinii (anticonceptionalele orale au efect toxic in timp), sa aiba o igiena corespunzatoare, sa mearga regulat la medic.

simptome genitale interpretare, cauze, boli ascunse

Toate aceste cerinte sunt uneori aproape imposibil de indeplinit in totalitate, viata alerta si stresanta, precum si jobul la birou fac ca multe din aceste cerinte sa fie greu de urmat. Astfel ca multe femei mananca haotic si nesanatos, prezinta tulburari de somn, au o viata sexuala inconstanta si asa mai departe.

Citește și:

simptome genitale interpretare, cauze, boli ascunse Vestea buna printre toate aceste informatii consta in faptul ca organismul nostru ne ofera o serie de semnale atunci cand ceva nu functioneaza bine, noi trebuie doar sa le recunostem pentru a actiona corespunzator.

De aceea va propunem in articolul curent sa discutam succint, dar cuprinzator, despre principalele simptome genitale care ar trebui sa trimita femeia la medic.

5 Simptome genitale care anunta boli grave

Tulburarile menstruale – menstruatia neregulata

Medicii sustin ca in primii doi ani de la menarha (prima menstruatie) este posibil sa apara tulburari ale sangerarilor menstruale in mod fiziologic. Acestea nu trebuie sa ridice mari ingrijorari, dar trebuie investigate.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.