Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru TIROIDA

Periodic ar trebui sa investighezi functia tiroidei. Afla de ce si ce analize medicale poti face.

analize medicale pentru tiroida

Afectiunile tiroidei sunt frecvente in zilele noastre, tot mai multe persoane sunt diagnosticate “cu glanda”.

Ce este tiroida?

Tiroida este o glanda situata in partea anterioara a gatului, sub “marul lui Adam”. Aceasta glanda prezinta atasate glandele paratiroidiene.

Glanda tiroida prezinta numeroase functii in organism, influentand metabolismul. Atunci cand tiroida functioneaza deficitar – hipotiroidie – majoritatea organelor functioneaza mai lent, inima bate mai incet, parul creste mai greu, cade, persoana in cauza este astenica, lipsita de energie, oboseste usor etc.
Citeste mai multe despre hipotiroidie aici

Hipotiroidia: Cand glanda tiroida functioneaza deficitar

La popul opus se afla functionarea excesiva a glandei – hipertiroidia – care se manifesta prin rata accelerata de functionare a organelor, prin cresterea rapida a parului, tegumente moi si umede, par subtire, pusee energetice, batai cardiace rapide, puls mare, respiratii dese, insomnii, stare de agitatie etc.

Citește și:

Citeste mai multe despre hipertiroidie in articolul:

Hipertiroidismul si hipotiroidism, cauzele cele mai frecvente

Ce analize poti face pentru a investiga functia toiridei?

Analizele pentru tiroida inglobeaza si functia glandei “mama”: hipofiza, dar pot fi strans legate si de alte disfunctii endocrine. In articolul curent vom incerca sa redam, pe intelesul tuturor, cateva informatii de baza.
Hipofiza reprezinta de fapt glanda care controleaza sistemul endocrin, impulsurile sale fiind strans legate de functiile glandelor din “periferie” dar si de mesajele transmise de sistemul nervos prin hipotalamus.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.