Setari Cookie-uri

Ginecomastia sau marirea sanilor la barbati

Cresterea in volum a glandei mamare la barbati reprezinta o afectiune ce cauzeaza disconfort emotional, scazandu-le acestora increderea in sine.

Comunicat de presa

De cele mai multe ori acestia incearca sa ascunda pe cat posibil dezvoltarea excesiva a sanilor, renuntand la anumite activitati fizice sau relatii intime. Este estimat ca 50% dintre barbati sufera de ginecomastie, in majoritatea cazurilor reprezintand doar un defect estetic. Atunci cand cresterea sanilor este prea mare, singura solutie de eliminare a problemei ramane chirurgia estetica.

ginecomastie operatie

Cum apare ginecomastia si cine se poate opera

Ginecomastia se caracterizeaza prin exces de grasime in zona pectorala, dezvoltare excesiva a tesutului glandular sau ca o combinatie a celor doua, putand fi prezenta la unul sau la ambii sani. Poate aparea la orice varsta si poate fi cauzata de schimbari hormonale, ereditate sau obezitate. De asemenea, s-a observat o stransa legatura intre ginecomastie si consumul de droguri, alcool sau medicamente ce contin estrogen si steroizi.

Citește și:

Este foarte important ca persoanele care doresc corectia ginecomastiei sa nu sufere de afectiuni care sa impiedice vindecarea post operatorie. Barbatii obezi pot fi operati, dar e indicat sa mai scada din greutate prin dieta. In rest, mamoplastia de reductie se poate realiza indiferent de varsta, insa efectuarea unui consult endocrinologic si a unei mamografii care sa arate daca predomina tesutul gras sau cel glandular sunt bine venite.

Cum se realizeaza interventia

Interventia se poate face atat in anestezie locala cat si generala, in functie de anvergura operatiei.

„Atunci cand predomina tesutul adipos, ginecomastia se corecteaza prin lipoaspiratie. Daca excesul de tesut glandular este cauza maririi sanilor, este recomandata tehnica reducerii glandei prin indepartarea ei. Este vorba despre o incizie pe marginea inferioara a areolei mamare, dupa care se va exciza in bloc tesutul glandular, piesa fiind trimisa la examenul histopatologic. Exista si posibilitatea asocierii celor doua tipuri de interventii, aceasta fiind cea mai frecventa situatie”, explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Citește și:

Recuperarea postoperatorie

Spitalizarea postoperatorie este de regula de 1-2 zile. In urma operatiei de corectie a ginecomastiei este necesara aplicarea unui corset care sa ajute vindecarea, timp de 2-4 saptamani. Rezultatul este permanent in majoritatea cazurilor si este vizibil imediat, imbunatatindu-se in lunile urmatoare. Vor exista dureri, insa acestea vor fi minime si vor ceda la calmante obisnuite, iar in cateva zile se pot relua activitatile obisnuite: plimbari, condusul masinii.

Cicatricile ramase vor fi destul mici si plasate astfel incat sa fie aproape invizibile. Se recomanda evitarea expunerii la soare a pieptului timp de 2 luni de la operatie, pentru a se lasa timp resorbtiei edemelor.

Cum nu exista operatie care sa nu implice un risc, nici ginecomastia nu face exceptie. In afara riscurilor pe care orice anestezie generala le implica, infectii, hematoame sau desensibilizarea mamelonului sunt extrem de rare. De asemenea, in cazul unor tulburari hormonale, exista si posibilitatea necesitatii unei interventii ulterioare.

Citește și:

***

Despre Dr. Calin Dobos
Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 15 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite cursuri si congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada si Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.
Stagiile de perfectionare in strainatate, pregatirea timpurie facuta inca de pe bancile facultatii, dar si sutele de cazuri solutionate anual reprezinta cartea de vizita a Dr. Calin Dobos.

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.