Setari Cookie-uri

6 Sfaturi pentru o Dieta Sanatoasa

Obsesia pentru o silueta perfecta e atat de bine inradacinata in mintea noastra incat de multe ori suntem dispuse sa facem orice pentru a slabi, chiar daca ne stricam in proces sistemul imunitar si ne dam peste cap metabolismul.

Obsesia pentru o silueta perfecta e atat de bine inradacinata in mintea noastra incat de multe ori suntem dispuse sa facem orice pentru a slabi, chiar daca ne stricam in proces sistemul imunitar si ne dam peste cap metabolismul.

Daca iti doresti sa fii si frumoasa si sanatoasa, inarmeaza-te cu rabdare, pune-ti la incarcat rezervele de hotarare si nu uita ca Roma nu a fost construita intr-o singura zi.

Pentru tine am adunat cateva mici sfaturi care sa te ajute sa-ti creezi un regim alimentar sanatos.

1. Nu te apuca de cure de slabire
Motivul e simplu: curele de slabire sunt prea restrictive. De cate ori te-ai apucat de vreo dieta hotarata sa o tii pana la capat ca sa renunti in cateva zile? In plus majoritatea dietelor scot complet din regimul alimentar anumite grupe de alimente astfel incat, chiar daca reusesti sa tii o astfel de “reteta minune” pana la capat si sa scapi de cateva kilograme, e posibil sa iti dezechilibrezi organismul.
Daca intr-adevar vrei sa slabesti ai nevoie de o schimbare de regim alimentar. Si in cazul acesta, nu te gandi ca o sa se intample peste noapte. Poti spune ca de “maine voi manca sanatos”, insa asta nu inseamna ca o sa se si intample. E nevoie de efort si de hotarare si mai ales de rabdare. Kilogramele in plus s-au adunat in timp, asa incat nu te astepta sa scapi de ele in cateva zile.

Citește și:

2. Schimba-ti alimentatia treptat
De fiecare data cand vrei sa incepi o cura de slabire manaci in avans tot ce iti trece prin cap, cu gandul ca “de maine ma apuc”. Rezultatul e un sentiment de frustrare cauzat de trecerea de la o masa dupa placul inimii terminata cu o crema fina de ciocolata la o masa compusa dintr-un biscuite si o portie de “apa in stare solida” (daca aveti voi o descriere mai buna pentru cateva frunze de salata neatinse de vreaun sos, va rog sa mi-o transmiteti.)
E mai bine sa renunti treptat la alimentele care stii ca dauneaza sanatatii tale. Mai intai micsoreaza portiile iar apoi incearca sa le indepartezi complet din dieta. Dupa ce te-ai obisnuit cu indepartarea unui aliment poti sa te iti orientezi atentia spre altul, urmand aceiasi pasi.
Daca ti se pare ca nu poti renunta la un aliment desi iti dauneaza, poti incerca sa ii gasesti inlocuitori. Spre exemplu, daca iti plac foarte mult cerealele dulci, dar stii ca trebuie sa dai jos cateva kilograme, inlocuieste-le cu cereale integrale cu un continut scazut de zahar. Daca esti innebunita dupa hamburgeri, sau cheesburgeri, renunta la ei in favoarea unui sandwich.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.