Setari Cookie-uri

Condimentele - miracole in curele de slabire

Multe persoane asociaza termenii "mancare sanatoasa" cu "nacare fara gust". Asa sa fie oare? S-a dovedit stiintific ca mancarurile condimentate aduc un plus de sanatate daca nu sunt folosite in exces astfel a fost inventata cura cu mancaruri condimentate. Aceasta a fost intotdeauna o marca a bucatariei specifice diferitelor culturi. Condimente precum chilli, piperul sau curry pot adauga savoare unei mari varietati de feluri de mancare. Este totusi posibil ca acestea si alte condimente sa te ajute sa slabesti? La prima vedere, o cura de slabire cu mancare condimentata suna putin ridicol. Ai putea crede ca dietele condimentate pot fi mai degraba daunatoare pentru organism decat sa te ajute sa slabesti. Inainte de a da credit acestei metode, sa aruncam o privire asupra efectelor dietei condimentate.

Multe persoane asociaza termenii "mancare sanatoasa" cu "nacare fara gust". Asa sa fie oare? S-a dovedit stiintific ca mancarurile condimentate aduc un plus de sanatate daca nu sunt folosite in exces astfel a fost inventata cura cu mancaruri condimentate. Aceasta a fost intotdeauna o marca a bucatariei specifice diferitelor culturi. Condimente precum chilli, piperul sau curry pot adauga savoare unei mari varietati de feluri de mancare. Este totusi posibil ca acestea si alte condimente sa te ajute sa slabesti?
la prima vedere, o cura de slabire cu mancare condimentata suna putin ridicol. Ai putea crede ca dietele condimentate pot fi mai degraba daunatoare pentru organism decat sa te ajute sa slabesti. Inainte de a da credit acestei metode, sa aruncam o privire asupra efectelor dietei condimentate. Nu uita: fara excese.

Citește și:

Care este principiul curei de slabire cu condimente?

Condimentele au rolul de a creste rata metabolica. Nu trebuie sa recurgi la cantitati de condiment care ar face mancarea imposibil de mancat, chiar si cantitatile moderate pot induce o accelerare a metabolismului. Aceasta este insotita de arderea mai multor calorii in schimbul depozitarii lor in tesutul adipos. Specialistii englezi de la Oxford au facut proba: au luat cateva persoane si le-au dat sa consume chili, mustar si alte ingrediente picante. O zi da, una nu. Au constatat ca, in zilele in care mancasera condimentat, subiectii arsesera 50 calorii in plus fata de ziua in care nu se atinsesera de condimente. Pe langa faptul ca inteteste metabolismul, mancarea condimentata nu lasa grasimea sa se depuna si in plus scad si pofta de mancare.Efectul termogenic si cresterea frecventei cardiac se alatura celorlalte mecanisme prin care condimentele te ajuta sa pierzi kilograme. Atentie insa la cei cu boli cronice care au interdictie la anumite condimente.

Citește și:

Care sunt beneficiile condimentelor in alimentatie?

Principalele beneficii constau in:

- Ardeiul iute - stimuleza arderea grasimilor si reduce apetitul. Cercetatorii au descoperit ca aceasta substanta creste secretia de adrenalina si noradrenalina care diminueaza senzatia de foame.

- Condimentele pot ajuta digestia prin stimularea secretiei clorpeptice a stomacului si crestere ratei de absorbtie

- Piperul negru - puternic antioxidant si antibacterian, in timp ce ardeiul iute poate stimula si imbunatatii sistemul imunitar.

Care sunt efectele consumului exagerat de condimente?

- ulcerul

- reflux gastro-esofagian

- diaree

- iritatia tractului gastro-intestinal.

Testeaza toleranta la condimente si consulta medicul inainte de a incepe aceasta dieta.

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.