Setari Cookie-uri

Afla ce ar trebui sa consumi la micul dejun

Exista numeroase studii si statistici clinice care au pus in evidenta faptul ca adultii si copiii care mananca sanatos dimineata au rezultate si performanta mai ridicata in raport cu persoanele care renunta la micul dejun. Aceste persoane obosesc mult mai repede datorita faptului ca organismul si, in special, creierul lor functioneaza cu resurse energetice limitate. In plus, atunci cand nu mancam dimineata, ni se face foarte foame inainte de pranz si din lipsa de timp bem o cafea sau mancam ceva foarte dulce, cat sa pacalim aceasta foame. Senzatia de satietate se va instala doar pentru o scurta perioada iar la pranz alegerea noastra va fi cu siguranta una nepotrivita.

Un articole realizat de Lecor Univ. Dr. Lygia Alexandrescu - Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti

mic dejun Exista numeroase studii si statistici clinice care au pus in evidenta faptul ca adultii si copiii care mananca sanatos dimineata au rezultate si performanta mai ridicata in raport cu persoanele care renunta la micul dejun. Aceste persoane obosesc mult mai repede datorita faptului ca organismul si, in special, creierul lor functioneaza cu resurse energetice limitate. In plus, atunci cand nu mancam dimineata, ni se face foarte foame inainte de pranz si din lipsa de timp bem o cafea sau mancam ceva foarte dulce, cat sa pacalim aceasta foame. Senzatia de satietate se va instala doar pentru o scurta perioada iar la pranz alegerea noastra va fi cu siguranta una nepotrivita.

Nu acelasi lucru se intampla cand incepem dimineata cu o masa sanatoasa care ne va da cu siguranta tonus si energie. De asemenea, micul dejun este esential in curele de slabire. Tot studiile arata ca persoanele care mananca in mod regulat dimineata reusesc fara efort sa slabeasca si mai ales sa se mentina la greutatea dorita. Foarte multe persoane cred ca vor slabi mai usor daca sar peste mese, ceea ce este fals. Corpul nostru asteapta sa fie aprovizionat cu energie de cel putin trei ori pe zi si una dintre mese trebuie obligatoriu sa fie cea de dimineata.

Citește și:

Ce ar trebui sa contina un mic dejun?

In principiu proteine sau carbohidrati complecsi cu fibre. Proteinele pot fi luate din carne, oua, lactate sau soia. Fibrele pot fi gasite in cereale integrale si in fructe. Ce anume trebuie consumat cu atentie la micul dejun? Ar trebui sa consumam cu moderatie cerealele cu mult zahar (in special cele pentru copii), produsele de patiserie si paine alba pentru ca acestea se digera rapid si devenim in scurt timp flamanzi si obositi. Nu acelasi lucru se intampla cu proteinele si carbohidratii complecsi, care ne dau senzatia de satietate pe o perioada indelungata. Exista foarte multe persoane care gasesc tot felul de scuze in ceea ce priveste micul dejun:

1. "Dimineata sunt mereu in intarziere" - atunci poti sa-ti iei micul dejun cu tine. Exista suficiente optiuni pentru un mic dejun complet si portabil care se poate consuma fie in masina, cand stai in trafic, fie imediat cand ajungi la birou.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.