Setari Cookie-uri

Dieta care combate arsurile la stomac

1.87 (Ratingul specialistilor)

Pro

Utila in arsurile gastrice
Protejeaza sistemul digestiv
Imbunatateste digestia
Previne constipatia

Contra

Nu este indicata pe termen lung
Nu este indicata la omul sanatos
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

3.75 din 4 voturi

Refluxul gatsro-esofagian este foarte frecvent in radul populatiei, manifestandu-se de la simptome usoare ca regrgitatii dupa mese, pana la simptome mai deranjante, ca arsurile sau durerile in capul pieptului sau chiar formarea unor leziuni la nivelul esofagului (esofagita).

Refluxul gastro-esofagian este foarte frecvent in radul populatiei, manifestandu-se de la simptome usoare ca regurgitatii dupa mese, pana la simptome mai deranjante, ca arsurile sau durerile in “capul pieptului” sau chiar formarea unor leziuni la nivelul esofagului (esofagita).

Care sunt cauzele care favorizeaza arsurile la stomac?

arsuri stomac Stresul influenteaza mult secretiile sucurilor digestive, crescand aciditatea dar si motilitatea intestinala. Astfel la stres apar arsuri la stomac datorita cresterii aciditatii, diaree prin cresterea motilitatii intestinale, crampe abdominale, dureri de burta etc.

Alimentatia, dupa cum vom arata mai jos, influenetaza mult echilibrul functiilor digestive. Pastrarea unei diete sanatoase poate asigura disparitia arsurilor la stomac daca acestea ascund o cauza usoara ca relfuxul gastro-esofagian, ci nu un ulcer de exemplu.

Citește și:

Fumatul si alcoolul afecteaza mult digestia si chiar pot produce atrofii ale mucoasei esofagiene. Sarcina poate reprezenta de asemenea un motiv de aparitie a arsurilor gastrice, mai ales in al treilea trimestru.

Unele medicamente pot avea printre efectele lor cresterea aciditatii gastrice, de aceea medicul ar trebuie sa le recomande alaturi de un protector gastric.

Masuri alimentare pentru a scapa de arsurile la stomac

Marimea portiei

Portiile copioase nu fac decat sa incarce stomacul foarte mult si sa favorizeze refluxul gastro-esofagian si regurgitatiile. Se recomanda sa nu mancati pana va ridicati satuli de la masa si cu senzatia ca abia va puteti misca.

Condimentele

Pentru a evita refluxul gastro-esofagian, medicii recomanda sa condimentati moderat mancarurile, fara a exagera. Cele mai bune condimente sunt cele vegetale crude sau uscate, evitand pe cat posibil picantul, acrul sau saratul excesiv.

Citește și:

Alimentele acide

Alimentel acide ca lactatele fermentate, rosiile, otetul, unele branzeturi acre nu sunt recomandate pentru cei care simt arsuri in capul pieptului.

Mancarurile picante

Daca aveti preferinte pentru preparatele picante si totusi simtiti arsuri la stomac, atunci este cazul sa reduceti condimentele picante fiindca acestea sunt puternic iritative atat pentur mucoasa stomacului, cat si pentru cea a intestinelor.

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.