Setari Cookie-uri

Cura intensa de detoxifiere cu legume

2.37 (Ratingul specialistilor)

Pro

Previne anemia
Efecte antioxidante
Efecte regenerative
Efecte anticancer
Combate constipatia

Contra

Greu de urmat
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.4 din 30 voturi

Detoxifierea organismului trebuie facuta periodic pentru ca din cauza produsilor de metabolism, a alimentatiei, stresului, lipsei sportului si ritmului haotic de viata organismul se impregneaza cu toxine, acestea acumulandu-se mai ales in tesutul adipos. Asadar daca aveti un surplus de kilograme este cazul sa ii acordati toata atentia si multa rabdare procesului de slabire, o slabire corecta si eficienta putand dura chiar peste un an, in functie de gradul surplusului de kilograme si eventual de boli asociate poate dura si mai mult, dar beneficiile sunt mult mai importante.

Cu o saptamana inaintea curei de detoxifiere:

  • Asigurati-va ca reusiti fie sa nu mai fumati, fie sa mentineti maximul de 5 tigari pe zi;
  • Scoateti din alimentatie: grasimile, carnea grasa, mezelurile, mancarurile prajite de orice fel, cafeaua, toate fainoasele (patiserie, macaroane, orez, cartofi, biscuiti etc.) cu exceptia painii din care aveti voie cinci felii pe zi.
  • Mancati cinci fructe pe zi si obligatoriu cateva legume, eventual o salata.
  • Mancati in fiecare dimineata un iaurt, puteti inlocui cafeaua cu ceai verde indulcit cu miere, contine multa cafeina pentru a va asigura trezirea corticala;
  • Beti minim o cana de lapte pe zi;
  • Eliminati orice fel de lichid, alcool, aveti voie doar: fresh de fructe facut in casa (nu cumparat, ceaiuri de orice fel indulcite cu miere si eventual cu lamaie, limonada cu miere, cintronada, lapte, apa plata).
  • Nu aveti voie condimente de niciun fel, doar sare si piper;
  • Nu aveti voie conserve de niciun fel, nici legume conservate, nici carne sau alte preparate sau plicuri de supe, nimic la plic sau la conserva.

Aceasta saptamana este pregatitoare, o saptamana de acomodare, daca sariti peste ea este foarte posibil sa va fie rau in timpul curei de detoxifiere fiindca mobilizarea toxinelor din depozite in sangele care circula prin toate organele va poate da o stare de rau general. Este recomandabil sa urmati acesti pasi. In saptamana aceasta pregatitoare puteti manca cat doriti cantitativ, dar numai legume, fructe, lactate, carne de pui, peste, curcan, fructe de mare, preparate fara condimente si ulei (la gratar, la cuptor, cu legume, salate cu legume crude si branza si cuburi de carne dar fara ulei, preparate fierte ca ciorbe, supe, mancaruri, garnituri, branzeturi si iaurturi, fructe).

Citește și:

Cura de detoxifiere

In primele doua zile de cura se mentine regimul din saptamana precedenta, dar se scot urmatoarele:

  • orice lichid, se pastreaza doar apa plata;
  • carnea de orice fel;
  • painea;
  • se mai pastreaza doar iaurtul, branzeturile, legumele, fructele – le puteti consuma in stare cruda sau preparate, in ce cantitati doriti, oricat simtiti nevoia sa mancati.

In urmatoarea zi scoateti tot, mentineti doar fructele de orice fel doriti, in orice cantitate, precum si legumele, insa toate consumate numai in stare cruda, nepreparate, fara sare, ulei, piper. Beti doar apa plata. Consumati cate fructe si legume doriti.

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.