Setari Cookie-uri

Cura intensa de detoxifiere cu legume

2.37 (Ratingul specialistilor)

Pro

Previne anemia
Efecte antioxidante
Efecte regenerative
Efecte anticancer
Combate constipatia

Contra

Greu de urmat
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.4 din 30 voturi

Detoxifierea organismului trebuie facuta periodic pentru ca din cauza produsilor de metabolism, a alimentatiei, stresului, lipsei sportului si ritmului haotic de viata organismul se impregneaza cu toxine, acestea acumulandu-se mai ales in tesutul adipos. Asadar daca aveti un surplus de kilograme este cazul sa ii acordati toata atentia si multa rabdare procesului de slabire, o slabire corecta si eficienta putand dura chiar peste un an, in functie de gradul surplusului de kilograme si eventual de boli asociate poate dura si mai mult, dar beneficiile sunt mult mai importante.

Urmatoarele trei zile nu aveti voie decat legume si apa plata. Legumele le consumati in orice cantitate doriti, va va fi des foame, insa numai in stare cruda, fara niciun fel de adaos. Aveti voie si zarzavaturi, dar proaspete, nimic uscat. Nu aveti voie legume la conserve, incepand cu saptamana pregatitoare. Totul se consuma crud si proaspat. Nu neglijati cei trei litri de lichide pe zi.

Urmatoarele doua zile urmeaza reintroducerea alimentelor – se introduc doar fructele in stare cruda.

Urmatoarele doua zile se introduc: laptele, branzeturile, iaurtul, sucurile naturale de fructe sau legume, limonada, ceaiurile;

Urmatoarele doua zile se introduc: painea, cerealele integrale, carnea slaba si grasimile (uleiuri), dar si condimentele.

In ultima zi puteti reintroduce cafeaua, ouale si alte alimente dorite.


Abia dupa terminarea curei de detoxifiere va puteti reapuca de fumat daca este cazul si puteti consuma si alcool. NU consumati alcool in timpul curei, numai un strop va poate da stari grave de ameteala, de rau. Nu incalcati nicio regula daca ati hotrat sa urmati aceasta cura pentru ca ficatul va trebui sa metabolizeze toxinele mobilizate in sange si rinichiul sa le elimine (de aici necesitatea consumului mare de lichide), asadar orice suprasolicitare poate functiona precum picatura care a umplut paharul.

Mentinere: stabiliti o zi pe saptamana in care sa mancati doar legume si fructe crude, fara niciun fel de adaosuri, iar ca lichide consumati doar apa plata, 2-3 litri in acea zi. De exemplu puteti alege Lunea.

Cereti sfatul medicului inainte de a incepe orice cura de detoxifiere sau dieta!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.