Anotimpul calduros se apropie cu pasi repezi si legumele si fructele vor fi in sezonul lor. Caldura de asemenea ne impiedica sa mancam preparate grele pentru digestie, asadar salatele sunt cele mai potrivite pentru vremea calda.

salata pentru slabireUsoare, racoroase si lesne de preparat, salatele va ajuta totodata sa slabiti daca veti combina atent ingredientele. Va propunem cateva retete ideale pentru mentinerea siluetei, salate care sunt puternic vitaminizante, dar sarace in calorii.

5 Salate dietetice care te slabesc

Salata cu branza

Se alege o branza slaba de vaca din care se vor utiliza doar doua felii taiate cuburi. Se adauga 10 frunze de salata verde (laptuci), trei frunze de ceapa (ceapa nu este obligatorie), o ridiche, o jumatate de rosie, un morcov ras, 5 felii de castraveti taiate in bucati mici, zeama de la o jumatate de lamaie, o jumatate de lingurita de piper alb si o jumatate de lingurita de sare.

Se amesteca bine si se serveste imediat. Aceasta salata poate inlocui o masa pe zi.


Salata de radacinoase care combate anemia

Citeste si:

Se rad (fie la razatoare, fie la robot) urmatoarele legume: un morcov, o jumatate de gulie, o ridiche rosie mare sau jumatate de ridiche neagra, o jumatate de radacina de patrunjel, o jumatate de radacina de pastarnac, o jumatate de telina si o sfecla rosie. Intregul amestec va deveni rosu puternic datorita sfeclei. Se adauga sare dupa gust, putin piper (alb sau negru) si otet balsamic dupa gust.

Se serveste imediat si poate inlocui o masa. Aceasta salata contine toate vitaminele liposolubile de care organismul are nevoie, asadar este recomandata atat in curele de slabire, cat si in perioadele de oboseala, depresie, suprasolicitare fizica sau intelectuala, in timpul menstruatiei, in combaterea anemiei sau a afectiunilor pielii (piele uscata, descuamata, sensibila etc.).


Salata cu peste

salate care te slabescNu se folosesc conserve, ci o bucatica de file de peste (de orice fel) de dimensiuni cat jumatate de palma, preparata la gratar cu sare si piper alb macinat. Se taie peste in cubulete mici. Se adauga 10 frunze de salata verde, doua ridichi rosii, 5 felii de castravete taiate in bucati mici, doua linguri de coaja de lamaie rasa mic, piper si sare dupa gust. Se mananca proaspata.

Citeste in continuare »

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Vrei sa primesti zilnic informatii despre sanatate, tratamente naturiste si diete? Urmareste-ne pe Facebook!