Setari Cookie-uri

Dieta energizanta de toamna: 5 Fructe ideale pentru slabit

Indiferent de anotimp, natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru o alimentatie echilibrata. Toamna, strugurii, merele, perele, gutuile si prunele ne ajuta sa ne pastram o silueta demna de invidiat.

Indiferent de anotimp, natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru o alimentatie echilibrata. Toamna, strugurii, merele, perele, gutuile si prunele ne ajuta sa ne pastram o silueta demna de invidiat.


Strugurii

struguri, resveratrol Desi sunt unele dintre cele mai dulci fructe, boabele de strugure contin extraordinar de putine calorii si nici macar de un gram de grasimi per ciorchine. Mai mult, strugurii sunt bogati in antioxidanti, vitamina A si K. Totusi, Substanta minune a strugurilor este resveratrolul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina C si foarte eficient pentru circulatia sangvina (reducand astfel aspectul de coaja de portocala). Diuretic natural, acest fruct stimuleaza digestia, previne retentia de apa in organism si asigura o buna functionare a rinichilor.

Trebuie retinut faptul ca organismul persoanelor cu un colon sensibil nu suporta usor semintele si pielea bobului de strugure. Indicat pentru ele este sucul din acest fruct.

Citește și:

Merele

mar de toamna Privite ca fructele traditionale ale toamnei si preferate de majoritatea oamenilor, merele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe. Fiind bogate in vitamine, pectine, antioxidanti, fibre si minerale, au numeroase efecte benefice asupra organismului uman reducand colesterolul, regland tranzitul intestinal, accelerand arderea grasimilor si hidratand.

Dieta cu mere este pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Ea a fost descoperita de medicul nutritionist de origine americana Tammi Flynn atunci cand una dintre pacientele ei nu reusea sa slabeasca. Ce idee i-a dat? Sa manance un mar inainte de fiecare masa a zilei. Rezultatele au fost spectaculoase.

Perele

pere Dintre toate fructele, perele sunt cele care au cel mai scazut continut glicemic. De asemenea, ele asigura sanatatea colonului, aduc o importanta cantitate de fibre in organism si potolesc senzatia de foame, asigurand o satietate indelungata. Nu numai ca sunt recomandate de nutritionisti in dietele de slabire, dar sunt si foarte sanatoase. Ele scad nivelul colesterolului, reduc stresul, inlatura constipatia si cresc imunitatea organismului.

Citește și:

O echipa de cercetatori din Brazilia a descoperit faptul ca daca adaugam in alimentatia noastra zilnica pere avem sanse mai mari sa pierdem in greutate deoarece acestea contin numeroase fibre insa, dupa cum am mai afirmat, au cel mai scazut continut glicemic.

Gutuile

gutuie Consumul zilnic de doua-trei gutui elimina toxinele din organism si, implicit, ne ajuta sa slabim mai repede. De asemenea, ele reduc vizibil celulita si mentin aspectul pielii mai tanar si mai ferm.

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.