Setari Cookie-uri

Dieta DASH - Cum sa slabesti rapid si sanatos pana in Sarbatori

Zilele pana la Sarbatorile de iarna sunt deja numarate si cu siguranta ne dorim sanatate si o silueta de invidiat pentru momentele pe care le vom petrece alaturi de cei dragi.

Zilele pana la Sarbatorile de Iarna sunt deja numarate si cu siguranta ne dorim sanatate si o silueta de invidiat pentru momentele pe care le vom petrece alaturi de cei dragi.

Dieta DASH - pentru slabire rapida

Dieta DASH este creata de medici tocmai pentru ca alimentatia influenteaza intr-o masura importanta starea de sanatate. Astfel au fost alese alimente care sa sustina sistemul cardiovascular si desigur sa elimine surplusul de kilograme.


Cele mai grave si totodata frecvente urmari ale supraponderabilitatii si obezitatii constau in afectiunile cardiovasculare si diabetul zaharat. Afectiunile cardiovasculare pot fi urmarea evolutiei aterosclerozei (cu infarctizari, accidente vasculare in diverse organe), iar urmarile diabetului sunt de asemenea multiple, afectand nevii, rinichii, ochii etc.
Dieta DASH - pentru slabire rapida

Dieta DASH scade riscul bolilor cardiovasculare si amelioreaza aceste afectiuni atunci cand exista. Dieta DASH este celebra pentru efectele sale asupra tensiunii areriale, fiind cunoscut faptul ca scade HTA (hipertensiunea arteriala) si faciliteaza efectele medicatiei antihipertensive.

Ce este dieta DASH?


Dieta DASH reprezinta de fapt rezultatul unor studii de specialitate realizate de echipe de medici. Astfel studiul demonstreaza efectele alimentatiei asupra sanatatii si totodata in cadrul studiului au fost selectionate alimentele cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.

Dieta DASH - cereale integrale


Studiul DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension – modalitati dietetice de a combate hipertensiunea) a evidentiat legatura stransa dintre alimentatie si oscilatiile tensiunii arteriale, propunand un regim alimentar acceptat pe scara larga de personalul medical. Eficienta regimului antihipertensiv a fost demonstrata pe loturi mari de pacienti, fiind astazi un regim indicat hipertensivilor si persoanelor cu afectiuni cardiovasculare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.