Migdalele se numarau printre fructele preferate ale egiptenilor, fiind prezente in diverse ritualuri si tratamente ale vremii. Migdalele au capatat de-a lungul timpului loc in traditiile, ritualurile si nutritia oamenilor. Migdalele sunt oferite in Italia la nunta pentru prosperitatea si sanatatea mirilor, iar in alte locuri capata roluri mistice de alungare a bolilor sau migdalele sunt considerate a fi chiar aducatoare de noroc.
Migdalele se numarau printre fructele preferate ale egiptenilor, fiind prezente in diverse ritualuri si tratamente ale vremii. Migdalele au capatat de-a lungul timpului loc in traditiile, ritualurile si nutritia oamenilor. Migdalele sunt oferite in Italia la nunta pentru prosperitatea si sanatatea mirilor, iar in alte locuri capata roluri mistice de alungare a bolilor; migdalele sunt considerate a fi chiar aducatoare de noroc.
Ce contin migdalele?
Migdalele contin:
- Glucide de buna calitate, insa migdalele au indice glicemic mic
- Contin tocoferol (vitamina E)
- Flavonoide
- Fibre
- Proteine
- Magneziu
- Calciu
- Cupru, sodiu, potasiu
- Vitamina A
- Antioxidanti
- Fier
- Zinc
- Fosfor
- Acid folic
- Grasimi de buna calitate, mono si polinesaturate
- Vitamine din complexul B etc.
Atentie insa, migdalele nu prezinta in continutul lor vitamina C, motiv pentru care este indicat sa le consumati in salatele de fructe.
Beneficiile consumului de migdale
Migdalele previn cancerul
Prin continutul de antioxidanti, dar si de vitamine si minerale, migdalele prezinta un efect inhibitor asupra cresterii si dezvoltarii haotice a celulelor canceroase, insa cel mai puternic efect anticancerigen consta in protectia celulelor santoase pentru a nu suferi mutatii sau alte procese care le transforma in celule canceroase.