Setari Cookie-uri

In primavara aceasta personalizeaza-ti dieta

In primavara aceasta, personalizeaza-ti dieta in functie de stilul tau de viata !

Comuncat de presa

dieta personalizata

"Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor”


  • Aproape 50% din respondenti nu sunt multumiti de greutatea lor actuala, apreciind ca este prea mare
  • 41% din respondenti considera ca ar trebui sa tina un regim pentru scaderea in greutate, dar inca nu au inceput o dieta

Studiul intitulat "Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor, derulat de catre Herbalife Romania, prezinta rezultate interesante referitoare la calitatea vietii romanilor, plecand de la elementele de baza ce caracterizeaza un stil de viata sanatos: nutritie echilibrata, comportament pro-activ in ingrijirea sanatatii, activitate fizica regulata si importanta perioadelor de odihna si relaxare.


Implementat in ianuarie 2012 pe un esantion reprezentativ la nivel national, studiul isi propune sa identifice atitudinile si obiceiurile reale ale romanilor cu privire la nutritie, sport, sanatate si un stil de viata echilibrat.
Desi majoritatea respondentilor se declara destul de multumiti de stilul lor de viata actual si considera ca au un comportament preventiv in ceea ce priveste sanatatea, studiul demonstreaza ca mai bine de jumatate dintre respondenti (58%) sufera la ora actuala de una sau mai multe boli. 15% sufera de deficiente de vitamine/ minerale/ anemie, 13% sufera de obezitate, iar 12% au un nivel crescut al colesterolului.


La ora actuala, jumatate dintre respondenti nu sunt satisfacuti de greutatea lor corporala, fiindca este prea mare; in cadrul acestei categorii, procentul este si mai ridicat pentru grupa de varsta 36-50 de ani (55%). Mai mult, 41% din respondenti considera ca ar trebui sa tina dieta, dar inca nu au inceput un regim alimentar pentru a slabi.


Numai 35% incearca sa manance trei mese in fiecare zi, iar pranzul este masa principala a zilei pentru mai mult de jumatate dintre cei chestionati. 30% nu acorda importanta mesei de dimineata, declarand ca iau micul dejun doar rareori sau niciodata.


Pentru majoritatea respondentilor, un regim alimentar echilibrat inseamna in teorie un program de mese regulat (73%). Insa un procent ridicat (71%) dintre cei care incep un regim alimentar pentru scadere in greutate decid sa renunte la masa de seara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.