Prin "alimente cu calorii negative" intelegem acele alimente pentru digerarea carora organismul nostru consuma mai multe calorii decat aportul lor caloric. De exemplu la ingestia a 200 de grame de alimente cu calorii negative organismul va trebuie sa foloseasca 300 de calorii pentru a le metaboliza. In felul acesta va scoate din depozite necesarul de 100 de calorii in plus fata de cele 200 ingerate, favorizand astfel arderea grasimilor si scaderea in greutate. Va propunem o lista cu reprezentantii de baza ai alimentelor cu calorii negative.
Morcovi
Morcovi: alimente cu calorii negative
Gustosi, aromati, bogati in betacaroten, un precuros al vitaminei A, morcovii sunt cunoscuti ca protectori ai vederii. Tot morcovii hranesc pielea, parul si unghiile, confera tinerete si totodata sunt considerati ca avand calorii negative. Morcovii pot fi consumati ca atare, cruzi, in salate, combinati cu fructe sau in diverse preparate alimentare. Sunt recomandate sucurile provenite din aceste alimente cu calorii negative si consumul morcovilor cruzi, pentru a nu-si pierde din proprietati.