Macesele sunt fructe bune ‘la toate’ am putea spune, fiind considerate un adevarat panaceu. Macesele se culeg din vara pana la finele lui octombrie, in functie de altitudine si soi, fiind indicat sa alegeti fructe rosii si tari.
Macese: continut
Macesele sunt considerate a fi foarte bogate in vitamina C si antioxidanti.
Foto: Sxc.hu
Macesele contin de asemenea:
- Vitamina A;
- Vitamina E;
- Vitamina D;
- Vitamina PP;
- Vitamina K, o vitamina implicata in coagulare;
- Vitamine din complexul B;
- Macesele contin fier, magneziu;
- Zinc,
- Potasiu;
- Sodiu
- Fosfor
- Antioxidanti si resveratrol;
- Betacaroten
- flavonoizi
- alte substante active
Cura de detoxifiere cu macese
In aceasta cura se va folosi pudra de macese. Aceasta se obtine punand la deshidratat macesele cu tot cu samburi, apoi la robot pentru macinare.
Foto: sxc.hu
Puteti achizitiona pudra de macese gata preparata din plafar.
Pudra de macese o puteti utiliza in salate, in iaurturi, in lapte, in infuzii (ceaiuri).