Setari Cookie-uri

Bolile alimentatiei: 8 Boli produse de mancare

Tu cum manaci? Cat mananci? Care este starea ta de spirit atunci cand iei masa? Savurezi sau infuleci? Iti plac alimentele grase? Stii care sunt motivele pentru care mananci?

Mananci ca sa fii sanatos, sa oferi organismului tau nutrientii de care are nevoie pentru a-si mentine sanatatea si pentru a functiona optim, adaptat la nevoile tale zilnice.

Bolile la care esti predispus in functie de alimentatie

Alimentatia echilibrata

Este greu de definit, specialistii tot incercand sa gaseasca formula ideala de hrana. Asa au luat nastere tot felul de diete, marele studiu chinezesc, studiile privind influenta alimentatiei in bolile cardiovasculare si asa mai departe.

Cateva concluzii sunt insa certe:

  • Alimentatia trebuie sa fie cat mai diversificata. Lipsa diversificarii alimentatiei este considerata chiar una din cauzele majore in declansarea bolii canceroase.
  • Vegetalele consumate crude aduc mult mai multe beneficii sanatatii;
  • Consumati cam 80% alimente vegetale crude si 20% alimente gatite, printre care si cele de origine animala;
  • Nu consumati preparate prajite, acestea dauneaza sanatatii sistemului digestiv, ficatului si va predispun la ingrasare;
  • Limitati consumul de zahar; inlocuiti zaharul cu fructe sau “dulce” de origine vegetala, cereale integrale etc.
  • Consumati 2l de lichide pe zi, de preferat apa plata;

Bolile la care esti predispus in functie de alimentatie - alcoolul si ficatul gras

Bolile alimentatiei: 8 Boli produse de mancare

Ficatul gras

Ficatul gras sau steatoza hepatica apare fie la persoanele obeze, prin surplusul de substante grase din organism, fie prin consumul zilnic de alcool.

Citește și:

Steatoza hepatica poate fi diagnostiata prin sindrom dislipidemic si vizualizarea ficatului la ecografie.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.