Setari Cookie-uri

Dieta D'Adamo - dieta grupelor sanguine

2.07 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este sanatoasa
Urmareste principii revolutionare
Este usoara si permisiva

Contra

Este discutabila, grupa sanguina nu reprezinta un criteriu suficient pentru personalizarea unei diete
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.55 din 11 voturi

Dieta in functie de grupele sanguine a reprezentat o tema in jurul careia s-au nascut multe discutii. Insa odata cu progresia studilor genetice si celulare se pare ca exista totus o influenta asupra comportamentului si starii de sanatate data de tipul grupei sanguine.

Japonezii spre exemplu se ghideza chiar in rivnta angajatilor dintr-o firma in functie de grupa sanguina, cautand sa gaseasca un echlibru in zona resurselor umane.

Dieta grupelor sanguine a devenit cunoscuta odata cu publicarea cartii “Alimentatia potrivita pentru cele 4 grupe sanduine” scrisa de Dr. Peter D’Adamo.

dieta in fucntie de grupa sanguina

Peter D’Adao sustine ca dieta in functie de grupa sanguina nu te ajuta doar in procesul de slabire si echilibrare a greutatii, ci si in preventia unor boli, in scaderea riscului de diabet, boli cardiovasculare sau alte boli degeneratie, in scaderea colesterolului rau etc.

Asa cum spuneam mai sus, ceea ce determina grupa sanguina la o persoana reprezinta o serie de factori genetici care predispun persoana respectiva la anumite caracteristici, comprtamente, la o anume rezistenta la stres, la reacti mai bune sau mai putin bune in fata bolilor s a factorilor de risc.

Citește și:

Desi dieta nu este sufcienta pentru o viata sanatoasa, ci ar trebui corelata cu sportul, cu reducerea vicilor, cu un somn adecvat etc. – totusi o mare parte din bolile actuale au la baza dieta inadecvata: diabet, boli cardiovasculare, bolie ale sistemului digestiv, depresie etc.

Dieta D'Adamo - dieta grupelor sanguine

Dieta pentru grupa sanguina 0I

Cei care au grupa sanguina OI consuma multa carne, aproape zilnic, aceasta pentru ca au o aciditate gastrica ridicata si pentru ei digestia alimentelor proteice se face foarte usor.

Dieta grupei sanguine OI ar trebui sa fie una bogata in alimente alcaline pentru a tampona aciditatea sanguina spre care acestia sunt predispusi. Mai multe detalii despre astfel de alimente puteti gasi in articolul Dieta alcalina

dieta in fucntie de grupa sanguina - dieta grupa 0

Celor cu grupa sanguina OI le este recomandat sa consume multe fructe si legume crude si mai putin cereale si lactate. Aceasta nu inseana ca cerealele integrale si lactatele trebuie excluse din alimentatia celor cu grupa sanguina 0I ci doar ca aceste alimente trebuie consumate in cantitate mai mica si mai rar.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.