Setari Cookie-uri

Gutuile: 9 Beneficii surprinzatoare pentru sanatate

Gutuile sunt pline de vitamine si de fibre. Astfel, cine doreste sa slabeasca, ar trebui sa foloseasca gutui in alimentatie. De asemenea, datorita proprietatilor antioxidante, gutuile ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si reduc riscul de cancer.

Beneficii pentru sanatate ale gutuilor

Gutuile fac parte din familia Rozaceelor, alaturi de mere si pere si provin din tarile Orientului Mijlociu, de unde s-au raspandit in Europa de sud-est si centrala.

Ele sunt folosite in arta culinara inca din timpul Imperiului Roman. Desi sunt putin cunoscute, ele ajuta in tratarea bolilor digestive, respiratorii si in bolile de ficat. Intr-un singur fruct se gasesc vitaminele:

  • A
  • B
  • C
  • PP

Gutuile sunt bogate in saruri minerale, carbohidrati, fibre si fier. Prezentam mai jos cateva din multiplele proprietati benefice pentru sanatate ale gutuilor:

1. Gutuile amelioreaza problemele pancreatice

Sucul proaspat de gutui ajuta in tratarea insuficientei pancreatice. Se poate consuma cate jumatate de pahar de suc, de trei ori pe zi.

2. Gutuile ajuta la combaterea hepatitei

Cercetari recente ale oamenilor de stiinta japonezi au studiat mai indeaproape gutuile. S-a dovedit ca in coaja acestor fructe se gasesc substante antioxidante.

Citește și:

Aceste substante impiedica dezvoltarea microorganismelor care provoaca hepatita A, B si C. Pentru a stimula functiile ficatului se recomanda o dieta de o luna cu nectar proaspat de gutuie.

sursa foto:sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.