Setari Cookie-uri

Regim rapid pentru scaderea COLESTEROLULUI mare

Descopera dieta care scade colesterolul.

Nu este tocmai usor sa te confrunti cu problemele generate de un colesterol mare. Pentru a intelege mai usor prblemele impuse de hipercolesterolemie (concentratie mare de colesterol in sange) este important sa dobanditi cateva notiuni de baza despre care vom discuta mai jos. Doar asa veti intelege individualizarea unui regim alimentar si eventual a unui tratament, daca va fi cazul.

colesterol mare

Colesterol mare: cauzele sale

In primul rand trebuie sa stiti ca acest colesterol este un tip de grasime care, la randul sau, in cadrul metabolismului specific, se poate divide intr-o serie de fractiuni lipidice, cele mai cunoscute de dumneavoastra fiind „colesterolul rau” sau LDL si „colesterolul bun” sau HDL. De ce poarta aceste denumiri populare? Pentru ca fractiunea lipidica LDL face rau organismului la cresteri usoare, iar cealalta – HDL – anihileaza efectele nocive ale LDL-ului.

Citește și:

Totodata aceast colesterol este indispensabil vietii, fiind o molecula ce intra in structura tuturor membranelor celulare! Asadar este important sa mentinem un echilibru al grasimilor in organism. Nu trebuie sa facem o obsesie pentru slabire sau scaderea exagerata a colesterolului.

Surse de colesterol in organismul nostru

Atunci cand vorbim de colesterol marit, trebuie sa avem in vedere cel putin sursele acestei grasimi:

  • Sursa exogena – colesterolul provenit din alimentatie;
  • Sursa endogena – colesterolul sintetizat de ficat.

Exista situatii si nu sunt rare in care persoana cu colesterol marit prezinta si factori familiali, genetici, pentru aceasta valoare crescuta a colesterolului. In acest caz medicatia poate fi necesara pentru a mentine, cat de cat in limite, nivelul de colesterol din sange.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.