Setari Cookie-uri

Regim rapid pentru scaderea COLESTEROLULUI mare

Descopera dieta care scade colesterolul.

Cauze patologice (boli) care scad colesterolul

In general acele afectiuni care interfera cu sursele de colesterol pot duce la scaderea acestuia. Printre cele mai cunoscute boli sunt cele hepatice, care duc la insuficienta hepatica: hepatite virale (hepatita B, hepatita C, ciroza hepatica etc.), hepatite autoimune etc.
O scadere sub normal a colesterolului trebuie sa ridice problema unei boli.

colesterol mare

Riscurile colesterolului mare pentru sanatate

Cresterea colesterolului in sange, in special a fractiunii LDL in detrimentul HDL (care „prinde” colesterolul rau si il duce inapoi in ficat pentru metabolizare), se asociaza cu depunerea grasimilor in peretii vaselor arteriale.

Efectul este de rigidizare a arterelor, asadar apare hipertensiunea arteriala, dar si de „infundare” a arterelor prin depunerea treptata a grasimilor in peretii acestora.

Citește și:

Mai mult decat atat, unele organe sunt sensibile la scaderea oxigenarii, iar vasele afectate de ateroscleroza isi ingusteaza lumenul (zona pe unde circula sangele), scazand pana la intrerupere fluxul sanguin (arterele „se infunda”). Asa apar infarctele miocardice, bolile de inima, insuficienta cardiaca, ischemia cardiaca, aritmiile cardiace, alte tipuri de infarcte, accidente vasculare cerebrale etc. Practic toate urmarile aterosclerozei intra in aceasta duscutie.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.