Setari Cookie-uri

Regim rapid pentru scaderea COLESTEROLULUI mare

Descopera dieta care scade colesterolul.

Atentie, alcoolul – desi nu contine colesterol – stimuleaza ficatul in productia endogena de colesterol, deci... NU este indicat in cazul celor cu hipercolesterolemie.

Fumatul accelereaza ateroscleroza si poate creste colesterolul, deci o masura sanatoasa pentru cei cu hipercolesterolemie ar fi, acolo unde este cazul, renuntarea la fumat.

O atentie deosebita se va acorda pacientilor cu diabet zaharat – acestia pot necesita si tratament de scadere a colesterolului, este posibil ca dieta si sportul sa nu fie suficiente.

colesterol mare

Foto@Depositphotos

Meniul pentru un colesterol mare

Este important sa stiti ca peste 80% din alimentele consumate zilnic trebuie sa fie reprezentate numai de VEGETALE, fara ados de uleiuri. Asadar incepeti sa gatiti fara ulei! Alimentele prajite si mancarurile cu ceapa calita nu trebuie sa existe in meniul dumneavoastra.

Citește și:

colesterol mare

Foto@Shutterstock.com

Se va scadea pe cat posibil consumul de zahar. Incercati sa beti numai apa plata, eventual cu o lingura de zeama de lamaie la un litru de apa. Daca veti consuma ceaiuri sau cafea – acestea nu trebuie sa fie indulcite. Nu folositi inlocuitorii de zahar. In acest sens va recomandam sa cititi articolul Efectele nocive ale inlocuitorilor de zahar

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.