Setari Cookie-uri

Dieta pentru FICAT GRAS

2.97 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este sanatoasa
Combate steatoza hepatica
Restabileste metabolismul
Nu are efecte agresive asupra sanatati
Poate fi urmata de oicine

Contra

Exista situatii in care aceasta dieta trebuie personalizata
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

3.97 din 400 voturi

Ficatul gras sau ceea ce numim medical steatoza hepatica reprezinta o afectare a functiilor ficatului. Din pacate aceasta boala evolueaza insidios, agravandu-se fara a alerta pacientul.

dieta pentru ficat gras/steatoza hepatica Ficatul gras sau ceea ce numim medical steatoza hepatica reprezinta o afectare a functiilor ficatului. Din pacate aceasta boala evolueaza insidios, agravandu-se fara a alerta pacientul.

Bolnavul nu prezinta simptome evidente de boala, ci doar: usoare tulburari de tranzit cu care se acomodeaza repede, stari de oboseala pe care le pune pe seama altor cauze sau... poate chiar nu observa nicio modificare a organismului.

Astfel ca steatoza hepatica evolueaza lent, spre hepatita.

Care sunt cauzele ficatului gras?

In mod uimitor cel mai incriminat este consumul de alcool in exces. Dar ce inseamna “in exces”? Ei bine trebuie sa stiti ca sunt persoane care pot consuma zilnic alcool, chiar si bauturi procesate, fara a suferi de steatoza hepatica, iar la polul opus exista persoane care consuma la cateva zile alcool si pot face steatoza hepatica. Asadar rezistenta hepatica depinde de fiecare om in parte. Unii dintre noi prezinta nativ enzima care metabolileaza alcoolul – alcool-dehidrogenaza – acestia sunt cei mai rezistenti la efectele nocive ale alcoolului.

Citește și:

Alte cauze ale steatozei hepatice sunt reprezentate de disfunctii metabolice, diabet zaharat, obezitate, unele medicamente sau droguri, dar si slabirea rapida! Asadar atragem atentia asupra curelor de slabire rapida.

Acesti pacienti fac ceea ce numim steatohepatita nonalcoolica.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.