Setari Cookie-uri

La DIETA: 9 Sfaturi pentru iesirile in oras

Iesirile cu prietenii sau mesele de afaceri devin o reala problema atunci cand ne aflam la dieta.

Va propunem cele mai bune idei si sfaturi pe care sa le urmati la restaurant, astfel incat sa va pastrati silueta si sanatatea.

La DIETA: 9 Sfaturi pentru iesirile in oras

Alege preparate cu cat mai putine combinatii alimentare

Cu cat un preparat contine mai putine ingrediente, cu atat sansa de a nu combina neadecvat grupele alimentare este mai mica. Trebuie sa stii ca pana si o salata poate avea peste 1000 de calorii , de aceea iti recomandam sa alegi cea mai simpla salata din meniu.

Alege preparate care combina alimente din aceeasi grupa alimentara

Exista o serie de combinatii alimentare care nu sunt benefice siluetei: combinarea grasimilor cu proteine (carne cu ulei, oua cu smantana, unt cu carne etc), a grasimilor cu glucide (cartofi prajiti) sau a glucidelor cu proteine (cartofi cu carne, paste cu carne etc.).

Pentru a evita aceste combinatii este recomandat sa alegeti fie preparate care combina alimente din aceeasi grupa (de exemplu numai legume, chiar si amidonoase, cum este salata orientala dar fara ulei/iaurt), fie alegeti sa combinati legume neamidonoase cu lactate/btanzeturi, fie consumati doar fructe.

Citește și:

In privinta fructelor va atragem atentia ca acestea trebuie consumate in mese separate, la distanta de 3 ore fata de alte alimente ingerate – altfel fructele pot fermenta si produc balonare.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.