Setari Cookie-uri

Confesiunea unei foste grasute: Cum am slabit 28 kg fara diete chinuitoare si nesanatoase

Greutatea nu trebuie sa fie neaparat o problema care sa tina de aspectul fizic, ci mai degraba o problema de sanatate.

Sursa: Garbo

Pentru ca, din cauza masei corporale, probleme de sanatate dintre cele mai diverse isi faceau simtita prezenta, Nowreen Nazmi, editorialista la publicatia MindBodyGreen, a decis ca trebuie sa faca ceva in aceasta privinta. Nowreen ne impartaseste experienta ei si demonstreaza o data in plus ca „a fi sanatos” = „a trai sanatos”.

Nowreen Nazmi: Cum am slabit 28 de kg fara diete nesanatoase

1. Gaseste mancaruri sanatoase care iti plac mult si mananca-le constant

Vei gasi cu siguranta gusturi deosebite. Daca raspunsul la intrebarea „As putea sa mananc acest aliment toata viata” este „da”, iar acel aliment este sanatos, atunci inseamna ca ar trebui sa il incluzi in dieta ta! De exemplu: vegetale proaspete (acum este sezonul lor), peste, branzeturi, iaurt, cereale integrale. Trebuie sa gasesti alimente gustoase si sanatoase, bogate in nutrienti pe care sa le iubesti si sa le consumi constant.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com; mancare, stil de viata, dieta

2. Fa acele exercitii fizice care iti plac cel mai tare!

Un corp sanatos este un corp ingrijit din punct de vedere fizic. De aceea este important sa facem miscare; dar alege acel sport care iti place cel mai mult, acel sport pe care l-ai practica chiar daca atingi greutatea ideala. De exemplu: alergatul, sau poate dansul. Sportul ajuta si in lupta cu stresul.

3. Incepe un jurnal al alimentelor pe care le alegi in fiecare zi

Noteaza alimentele pe care le consumi, cum stai cu apetitul, consumi portii mari sau portii mici?, cat dormi. Este foarte important sa ne cunoastem din acest punct de vedere. De exemplu, este mai indicat sa mananci o cantitate mai mare de hrana sanatoasa, decat sa mananci mult si nesanatos.

De asemenea, cand preferi sa mananci cea mai importanta masa? Fiecare are propria rutina. Important este sa descoperi care este ritmul corpului tau si cum s-a adaptat el, programului tau.

Citește și:

4. Nu renunta la anumite mancaruri daca nu e neaparat nevoie

Aproape toate dietele ne incurajeaza sa includem in alimentatia noastra toate grupele de alimente, evitandu-le pe cele procesate, amidonul rafinat si zaharul. Ceea ce au in comun dietele care incurajeaza hrana sanatoasa este recomandarea de a ne hrani cu alimente apropiate cat mai mult de starea lor naturala. Totusi, chiar daca iaurtul sau omleta nu sunt vegane si iti plac, nu renunta la ele!

5. Fii mereu pregatita

E bine sa ai mereu la tine o gustare: un iaurt, un fruct. De exemplu, spune Nowreen Nazmi, „eu iau mereu la mine un iaurt cand merg la cinele in familie fiindca stiu ca dupa masa vor fi servite cantitati uriase de dulciuri si nu vreau sa cad prada tentatiei”. Cunoaste-ti slabiciunile si gaseste alternative mai sanatoase.

6. Nu fi drastica: nu esti Beyonce, care se pregateste pentru un turneu, asa incat fii blanda cu tine!

Nu te supune presiunii si stresului de a slabi cu orice pret. Acest lucru nu se intampla[...]

Citește și:

Citeste continuarea in articolul sursa: Cum am slabit 28 kg fara diete chinuitoare si nesanatoase din Suplimentul Garbo de Tratamente Naturiste la care te poti abona si tu.

Un articol dupa o idee originala www.mindbodygreen.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.