Setari Cookie-uri

GHIDUL nestiut al ALIMENTELOR: secretele din farfuria ta

Ce alimente iti plac cel mai mult? Preferintele nutritionale pot spune multe despre nevoile organismului tau.

Vitamina E (tocoferol) – beneficii si surse alimentare

Vitamina E este foarte importanta pentru mentinerea unor functii nervoase, carenta acestei vitamine poate duce la tulburari neurologice importante, pana la coma.

ce vitamine contin alimentele ghidl vitaminelor alimente bogate in vitamina E

Rolurile vitaminei E in organism:

  • vitamina E este un extraordinar antioxidant, luptand impotriva stresului oxidativ;
  • intervine in sanatatea si frumusetea pielii;
  • stimuleaza metabolismul hepatic;
  • scade colesterolul rau din sange;
  • previne hipertensiunea arteriala;

Alimente bogate in vitamina E: uleiurile vegetale (masline, floarea soarelui etc.), alunele, migdalele, catina, avocado, ardeiul rosu, semintele de floarea-soarelui, semintele de dovleac.

Foto: surse alimentare vitamina E @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.