Setari Cookie-uri

STOP! Cele 7 OBICEIURI NEGATIVE pe care le faci dupa masa!

Sa avem mai multa grija de noi inseamna si sa intelegem care sunt acele obiceiuri care ne fac rau. Acestea sunt cele 7 greseli pe care le facem majoritatea dintre noi, dupa masa.

Sursa: Garbo.ro

1. Nu mai manca fructe dupa masa!

Foto: Shutterstock.com; fructe

Atunci cand mananci fructe, acestea se amesteca cu celelalte alimente ingurcitate. Fructele trebuie mancate sperat, intrucat ele au nevoie de un timp mult mai scurt pentru a fi digerate. In amestesc cu alte componente alimentare fermenteaza.

E bine sa mancam fructele cu o ora inainte de masa sau cu 2-3 ore dupa masa! Cel mai bine este sa mancati fructe dimineata, pe stomacul gol, acestea asigurandu-va necesarul de vitamine si energie pentru intreaga zi, fara a va afecta procesul digestiv.

2. Nu mai fuma dupa masa.

Mai multe experimente au demonstrat ca a fuma o tigara dupa masa, echivaleaza cu 10 tigari! Astfel creste si mai tare riscul de cancer.

Foto: Shutterstock.com; fumator, tigara, fum

3. Nu mai bea ceai negru sau verde dupa masa!

Frunzele de ceai contin o concentratie mare de acid, ceea ce face ca proteinele continute in mancare sa fie digerate mult mai greu! Este preferabil sa bem ceaiul la o ora dupa masa.

Citește și:

ceai

Foto: Shutterstock.com; ceai, ceai verde

4. Nu iti slabi cureaua!

Credem ca o masa buna a fost aceea care ne-a facut sa mancam cu mare pofta incat ajungem sa ne slabim cureaua sau cordonul. In ciuda acestei experiente culturale, de fapt nu este tocmai ok sa facem acest lucru pentru simplul motiv ca… daca ajungem sa simtim aceasta nevoie, INSEAMNA CA AM MANCAT PAREA MULT! Asa incat este mai bine sa mancam fara sa ne cauzam un disconfort. Locuitorii de pe o insula din Japonia au obiceiul de a manca pana se simt 75% satui, iar pe aceasta insula, longevitatea este cea mai crescuta din lume!

Foto: Shutterstock.com; cuplu, pranz, masa

Citeste continuarea in articolul sursa: Cele 7 OBICEIURI NEGATIVE pe care le faci dupa masa!

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.