Pentru a incuraja cumparatorii sa achizitioneze unele produse, multi producatori aduc informatii "pacalitoare" pe etichetele produselor comercializate.
Daca continutul de lipide este de sub 100%, adica de 92%, diferenta pana la 100% este acoperita de acizi grasi liberi, ceruri si alte substante nedorite. In acest caz avem de-a face cu un ulei de calitatea a doua, obtinut din turtele ramase de la prima presare, ulei de culoare galben inchis. Acesta este criteriul de verificare a calitatii la uleiurile vegetale de floarea soarelui – continutul in lipide la o suta de grame produs, respectiv culoarea acestuia. Atentie si la pretul produsului ca acesta sa fie corelat din punct de vedere calitate pret.
„Prin etichetare, producatorii nu trebuie sa induca in eroare consumatorii cu privire la caracteristici sau efecte. Informatiile despre produsele alimentare trebuie sa fie precise, clare si usor de inteles de catre consumatori. Informatiile furnizate in mod voluntar de catre producator nu trebuie sa fie ambigue, acestea trebuie sa se bazeze pe date stiintifice relevante. Atentie! Nu achizitionati produse de calitatea a doua la pret de calitatea I” a declarat Costel Stanciu, Presedinte APC Romania.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cristina Bâtlan, despre momentul în care a aflat că soțul ei o înșeală: Mi s-a părut că s-a rupt pământul în două...
- Pallas în Scorpion: Simțul dreptății ne este activat și ne aduce schimbări profunde
- Monica Bârlădeanu, despre minunile pe care le-a trăit rugându-se la Dumnezeu: Lucrurile pe care nu le ierți, sunt poveri...