Setari Cookie-uri

Lista pe care toti oamenii trebuie sa o citeasca: TOP 100 Cele mai bune alimente din lume

Te-ai gandit cum ar fi sa detii un clasament al celor mai bune alimente din lume? Si... cand spunem “cele mai bune” ne referim atat la efectele asupra sanatatii, cat si la gust.

Cu alte cuvinte poti citi o lista de alimente care, pe cat sunt de gustoase, pe atat sunt de sanatoase.

The World's Healthiest Foods a facut un clasament al celor mai bune alimente din lume, iar alimentele pe care nu le regasiti in acest top au fost excluse nu neaparat pentru ca nu ar fi sanatoase sau gustoase, ci pentru ca nu indeplinesc simultan toate criteriile care au stat la baza realizarii acestui top.

lista celor mai bune alimente

Criteriile alegerii celor mai bune alimente din lume

Aceste criterii au fost elaborate atent, astfel incat sa aduca tot mai multe "plusuri" alimentelor alese. Criteriile de mai jos va pot ajuta sa intelegeti de ce unele alimente nu se regasesc in aceasta lista. De exemplu rodia, un aliment atat de gustos si nutritiv nu este inclusa in aceasta lista, pentru ca este scumpa.

1. Cele mai bune alimente din lume au o mare denistate de nutrienti

Prin densitate de nutrienti intelegem concentratia de substante benefice organismului, vitamine si minerale, la un continut cat mai mic de calorii. Asadar, alimentele din aceasta lista sunt foarte nutritive si pot fi consumate cu incredere in diete.

Citește și:

2. Cele mai bune alimente din lume sunt integrale si naturale

Aceste alimente sunt integrale si provin din culturi ecologice sau de la animale crescute ecologic. Este foarte important sa mancam cat mai natural si sa evitam alimentele procesate sau modificate genetic.

3. Cele mai bune alimente din lume sunt... obisnuite

Aceste alimente sunt cat mai cunoscute, macar in zonele de unde provin, daca nu chiar in toata lumea. Sunt alimente obisnuite care se gasesc usor pe piata, mai ales in sezonul lor.

4. Cele mai bune alimente din lume sunt accesibile

Din acest top au fost excluse alimentele care se gasesc rar sau care sunt scumpe, nefiind accesibile oricui, in viata de zi cu zi.

5. Cele mai bune alimente din lume au gust bun

Cand vine vorba de alimentatia obisnuita, ne ghidam adesea dupa gustul alimentelor. De aceea, in acest top, au fost incluse acele alimente care plac tuturor din punct de vedere al gustului.

Citește și:

Citeste in pagina urmatoare lista celor mai bune alimente >>

Foto: lista alimente - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.