Suntem obisnuiti sa alegem alimentele dupa gustul lor, dar ce-ar fi daca le-am alege... dupa culoarea lor?
Iti recomandam sa citesti si: Dieta disociata pe culori: slabesti usor si repede
In natura, fructele sau legumele prezinta anumite culori tocmai pentru ca sunt bogate in anumiti nutrienti, nutrienti ce au roluri specifice in organismul nostru. In functie de culoarea pe care o au, alimentele ne aduc beneficii specifice.
Curcubeul fructelor: beneficiile aduse sanatatii in functie de culoarea acestora
Iti recomandam sa urmaresti in cele 4 pagini ale acestui articol un ghid al culorilor fructelor, ghid in care vei descoperi ce poti trata si ce poti imbunatati cand vine vorba de sanatate.
Mancand fructele in functie de culoarea acestora, te poti bucura preferential de anumite beneficii aduse sanatatii.
Puterea ROSULUI in natura: beneficiile aduse sanatatii prin consumul de fructe rosii
Spre deosebire de celelalte culori ale fructelor, cele rosii se remarca prin beneficii particulare. Cu alte cuvinte, aceste fructe nu contin nutrienti asemanatori, raspunzatori de culoarea rosie, ci ele sunt diferite de la o specie la alta. Culoarea rosie este data fie de licopen, fie de o serie de antioxidanti care nu se gasesc in fiecare fruct de culoare rosie, ci doar in unele. Asadar fructele rosii trebuie variate pentru a cuprinde intreaga plaja de antioxidanti si nutrienti. Fructele rosii mai sunt bogate in vitamina A, o vitamina indispensabila vederii.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- S-a lansat „Drumul Binelui - o hartă afectivă a patrimoniului UNESCO din România”
- RetroNight Fever, un super party de 1 Martie, la Kayus Lounge Brașov
- start-up.ro a lansat primul documentar despre istoria și evoluția ecosistemului de startup-uri din România
Printre fructele de culoare rosie enumeram: merele rosii, pepenele rosu, capsunele, rodia (vezi aici beneficiile rodiei – un adevarat elixir al sanatatii), zmeura, pepenele rosu, merisoarele, visinele etc.