Setari Cookie-uri

HARTA nestiuta a CULORILOR: afla ce beneficii iti aduc FRUCTELE in functie de culoarea lor

Suntem obisnuiti sa alegem alimentele dupa gustul lor, dar ce-ar fi daca le-am alege... dupa culoarea lor?

Iti recomandam sa citesti si: Dieta disociata pe culori: slabesti usor si repede

In natura, fructele sau legumele prezinta anumite culori tocmai pentru ca sunt bogate in anumiti nutrienti, nutrienti ce au roluri specifice in organismul nostru. In functie de culoarea pe care o au, alimentele ne aduc beneficii specifice.

Curcubeul fructelor: beneficiile aduse sanatatii in functie de culoarea acestora

Iti recomandam sa urmaresti in cele 4 pagini ale acestui articol un ghid al culorilor fructelor, ghid in care vei descoperi ce poti trata si ce poti imbunatati cand vine vorba de sanatate.

Mancand fructele in functie de culoarea acestora, te poti bucura preferential de anumite beneficii aduse sanatatii.

Puterea ROSULUI in natura: beneficiile aduse sanatatii prin consumul de fructe rosii

Spre deosebire de celelalte culori ale fructelor, cele rosii se remarca prin beneficii particulare. Cu alte cuvinte, aceste fructe nu contin nutrienti asemanatori, raspunzatori de culoarea rosie, ci ele sunt diferite de la o specie la alta. Culoarea rosie este data fie de licopen, fie de o serie de antioxidanti care nu se gasesc in fiecare fruct de culoare rosie, ci doar in unele. Asadar fructele rosii trebuie variate pentru a cuprinde intreaga plaja de antioxidanti si nutrienti. Fructele rosii mai sunt bogate in vitamina A, o vitamina indispensabila vederii.

Citește și:

Printre fructele de culoare rosie enumeram: merele rosii, pepenele rosu, capsunele, rodia (vezi aici beneficiile rodiei – un adevarat elixir al sanatatii), zmeura, pepenele rosu, merisoarele, visinele etc.

beneficiile fructelor rosii

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.