Setari Cookie-uri

8 Alimente care iti curata NATURAL ficatul

FICATUL: un organ vital cu peste 500 de functii in organism! Mentinerea sanatati ficatului este esentiala pentru starea generala de bine.

Ficatul este cel mai mare organ de detoxifiere al organismului nostru, participand la reglarea majoritatii proceselor metabolice din organism. Fara ficat, nu am putea supravietui.

Alimentatia procesata, bogata in substante chimice care perturba matricea naturala a alimentelor, dar si mediul tot mai toxic in care traim (chiar si vaporii emanati de produsele de curatare ne fac un rau, cat de mic, dar care se tot aduna...) face necesara mentinerea sanatatii ficatului si dorinta periodica de detoxifiere a organismului.

Mediul toxic ne influenteaza foarte mult sanatatea, vezi aici un studiu care vorbeste despre bolile pe care stilul de viata modern ni le poate aduce, inclusiv cele grave precum autismul sau cancerele.

alimente care detoxifica ficatul

Ficatul raspunde de multe dereglari in organism, incepand de la cele legate de depozitele de dulce, de fier de exemplu, pana la productia inadecvata de colesterol rau. Nu este de mirare ca cei care sufera de ficat gras prezinta adesea si hipercolesterlemie (concentratie crescuta de colesterol in sange).

Citește și:

8 alimente care iti curata natural FICATUL

Sfecla rosie detoxifica si regenereaza ficatul

Sfecla rosie este bogata in antioxidanti unici, in enzime si fitonutrienti care stimuleaza intens functiile de autocuratare ale ficatului. Sfecla rosie aduce totodata un aport important de fier, vitamine si antioxidanti, care fortifica celulele ficatului si stimuleaza regenerarea acestora.

Alimente care detoxifica ficatul: morcovii

Bogati in glutation, flavonoide si betacaroteni, morcovii sunt “buni prieteni”i ficatului. Consumati cruzi, acestia au un indice glicemc mic, putand fi recomandati inclusiv persoanelor care sufera de diabet. Atunci cand fierbem sau preparam termic morcovii, acestia capata un indice glicemic de pana la 5 ori mai mare, de aceea este recomandat sa consumati morcovii in stare proaspata sau... murati.

Citește și:

Alimente care detoxifica ficatul: grapefruitul

Grapefruitul contine fito-enzime specifice numai acestui fruct, cu proprietati intense asupra organismului. Grapefruitul este atat de puternic, incat poate inhiba chiar si actiunea medicamentelor, lasand sa isi faca efectele doar substantele provenite din surse naturale. Acesta este si motivul pentru care, in multe tari, consumul de grapefruit pe durata unui tratament sau a spitalizarii este interzis.

Daca nu luati un tratament, consumati cu incredere grapefruit, acest fruct detoxifica intens ficatul si stimuleaza multe alte organe. Daca totusi va aflati sub medicatie, intrebati medicul daca tratamentul dumneavoastra poate fi influentat de consumul de grapefruit.

alimente care detoxifica ficatul

Alimente care detoxifica ficatul: nucile

Nucile, considerate si alimentele creierului, cu a carei forma chiar seamana, aduc un aport important de vitamine din complexul B, vitamine esentiale pentru o buna functionare atat a creierului, cat si a ficatului. Consumati saptamanal nuci, dar si alte seminte – obligatoriu nepreparate termic.

Citește și:

Cititi si: Medicina lui Dumnezeu: ALIMENTELE-ORGANE sau Doctrina Semnaturilor

Alimente care detoxifica ficatul: spanacul

Spanacul consumat proaspat, taiat in salatele de cruditati sau frunzele de spanac murate alaturi de alte legume si zarzavaturi aduc un plus extraordinar de vitamine si antioxidanti nu doar pentru ficat, ci pentru intregul organism. Spanacul gatit isi pierde, din pacate, din proprietati, mai ales din vitamine.

Alimente care curata ficatul: kiwi

Desi nu este un fruct romanesc, totusi kiwi prezinta proprietati detoxifiante extraordinare, in special prin semintele sale, dar si prin vitaminele pe care le contine. Stiati ca nu ar trebui sa curatati de coaja kiwi? Coaja prezinta o categorie aparte de fitonutrienti si fibre. Feliati subtire kiwi, in acest fel nici nu veti simti coaja.

alimente care detoxifica ficatul

Alimente care curata ficatul: papadia

Frunzele de papadie se folosesc in salate, in tot sezonul in care aceasta planta se gaseste din belsug peste tot in tara. Frunzele de papadie au proprietati aparte, specifice acestor flori atat de rezistente intre alte specii, rezistenta pe care o confera si organismului nostru. Consumata in salate, papadia este poate cea mai indicata planta pentru cei care sufera de afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, ficat gras, obezitate, ateroscleroza, colesterol crescut sau alte tulburari ale metabolismului grasimilor din corp. Papadia ajuta si in detoxifierea ficatului, fiind indicata celor care sufera de afectiuni hepatice.

Citește și:

Cititi aici: Beneficiile papadiei

Alimente care curata ficatul: usutroiul

Dar cate beneficii ne aduce consmul de usturoi! De la proprietatile sale antibiotice (Citeste Supa de usturoi: de 100 de ori mai puternica decat antibioticele), pana la proprietati anticancerigene si detoxifiante – atat de util este usturoiul pentru organismul nostru.

Usturoiul ar trebui consumat saptamanal, in fiecare anotimp – si veti observa cum bolile cronice isi amelioreaza simptomele, iar dumneavoastra va veti mentine mai usor sanatatea!

Citeste si: Proprietatile uimitoare ale usturoiului

Foto: sfecla rosie, papadie, nuci - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.