Setari Cookie-uri

Proprietatile NESTIUTE ale VINULUI fiert

Iarna, vinul fiert cu scortisoara si portocale devine o placere pentru multi dintre noi, dar v-ati gandit ce influenta are asupra sanatatii vinul fiert?

Ei bine, astazi multi specialisti confirma faptul ca vinul rosu prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, fiind bogat in antioxidanti, chiar si cel mai puternic antioxidant din natura – resveratrolul. Citeste in acest articol beneficiile resveratrolului asupra sanatatii. Datorita mineralelelor, fermentilor, dar si antioxidantilor si vitaminelor pe care vinul rosu le contine, acesta devine un aliment benefic sanatatii, daca este consumat cu moderatie.

beneficiile vinului rosu fiert

Proprietatile sanatoase ale vinului rosu fiert

Vinul rosu este indicat chiar de catre medici in preventia aterosclerozei, dar si pentru protectia impotriva bolilor de inima, a hipertensiunii arteriale sau in fata accidentelor vasculare.

Consumul moderat de vin rosu previne aparitia cheagurilor de sange si protejeaza vasele.

Vinul rosu trebuie consumat in catitati mici, un pahar la cateva zile. Cel mai sanatos vin este cel foarte negru, care pateaza in culoarea mov.

Citește și:

Bogat in vitamina C, dar si in vitamine din complexul B, in zinc, magneziu, sodiu si potasiu, vinul rosu devine un adevarat aliat al sanatatii, dar si al frumusetii. Desi nu este folosit in mastile cosmetice din pricina faptului ca “pateaza” pielea, totusi consumat (“uz intern”) participa la caresterea sintezei de colagen de la nivlul pielii si ne mentine tineri.

Adaugand scortisoara la vinul fiert, nu facem decat sa ii imbunatatim proprietatile sanatoase. Scortisoara creste proprietatile antioxidante ale vinului rosu fiert si totodata ajuta in mentinerea imunitatii. Scortisoara tine bolile de iarna departe si ne ajuta in reglarea temperaturii corpului. Cu alte cuvinte, consumand scortisoara, rezistam mai bine in fata frigului.

beneficii pentru sanatate vin fiert cu scortiosara si portocale

Te invitam sa citesti AICI proprietatile uimitoare pentru sanatate ale scortisoarei.

Citește și:

Cuisoarele si orice alt ingredient sporeste de asemenea proprietatile vinului fiert. Fructele, adaugate la final, cand vinul este fierbinte, dar NU clocoteste, lasate practic la infuzat, isi pastreaza proprietatile si mai ales vitaminele care ar fi distruse prin fierbere.

Unde mai pui la socoteala efectele aromaterapice ale vinului fiert. Cu totii recunoastem aroma acestei bauturi fierbinti, pentru ca inca mirosind simtim deja o stare de bine.

Vinul fiert trateaza astfel anxietatea, atacurile de panica si depresia. Este indicat insa a nu face exces, consumul zilnic de alcool, chiar si pe o perioada scurta de timp, poate crea dependenta.

Vinul mai este si deosebit de hranitor. In vremurile indepartate, vinul si painea erau considerate ca hrana suficienta pentru un om, aducand aportul de vitamine si fibre necesare sanatatii. Nu este de mirare ca vinul si painea a capatat simboluri mistice si religioase de-a lungul vremii.

Citește și:

Foto: pahar cu vin fiert cana cu vin fiert - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.