Setari Cookie-uri

Alimentatie sanatoasa: La ce e buna SCORTISOARA?

Aroma inconfundabila a scortisoarei face ca multi dintre noi sa o iubim si sa o folosim ori de cate ori avem ocazia.

Cel putin la noi, scortisoara este unul din cele mai intalnite condimente, fiind utilizata atat sub forma de pudra, cat si sub forma de batoane.

Care sunt beneficiile scortisoarei?

Beneficiile acestui condiment incept inca de la efectele aromaterapice. Chinezii foloseau scortisoara pentru imbunatatirea starii de spirit, imbunatatirea memoriei si cresterea capacitatii de atentie.

scortisoara beneficii

Scortisoara consumata cu miere fierbinte si lamaie trateaza infectiile respiratorii, durerile in gat si disconfortul de la nivelul nasului din sezonul rece. Se incalzeste putina apa in care se topeste mierea, se pune un varf de cutit de scortisoara si zeama de lamaie dupa gust. Se bea in 2-3 inghitituri, tratand totodata tusea.

Scortisoara scade de asemenea nivelul colesterolului rau in sange, iar in vinul fiert sporeste proprietatile antioxidante ale vinului rosu.

Citește și:

Scortisoara prezinta si efecte antiinflamatorii puternice reducand durerile reumatismale. Este considerata un antibiotic natural, fiind totodata si un conservant natural. Acesta este motivul pentru care multe preparate facute in casa care contin scortisoara nu au nevoie de conservant.

Scortisoara stimuleaza functiile digestive imbunatatind cosniderabil digestia alimentelor. Este un bun protector al colonului si poate fi consumata inclusiv de cei care au stomacul sensibil.

In privinta metabolismului gras, scortisoara favorizeaza arderea grasimilor si este adesea un bun aliat al curelor de slabire. Scortisoara scade si concentratia colesterolului rau din sange, fiind indicata si celor care sufera de hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune, boli de inima sau ficat gras. Este deja de la sine inteles ca scortisoara protejeaza sistemul cardiovascular.

Citește și:

beneficiile scortisoarei

Scortisoara intervine si in reglarea hormonilor sexuali, stimuland reglarea ciclului menstrual si diminuand durerile din timpul menstruatiei. In perioada iernii, scortisora ajuta in reducerea fluxului la menstruatie si creste confortul abdominal din aceasta perioada.

Scortisoara trateaza chiar si durerile de dinti. Spalati-va de cateva ori pe zi cu o pasta obtinuta din amestec de scortisoara cu miere, pana ce gingiile isi revin si durerea dentara dispare.

O pasta obtinuta dintr-o lingura de miere, una de ulei de masline si una de praf de scortisoara se aplica la radacina firului de par, masand insistent cateva minute. Se lasa sa actioneze o ora si ajuta in regenerarea parului, stopand totodata caderea acestuia.

Nu in ultimul rand, scortiosara previne, dar totodata este si adjuvant in tratarea diabetului, iar aceste calitati ii sunt atribuite pentru ca scortisoara regleaza nivelul zaharului din sange.

Citește și:

Mai ales in sezonu rece, dar si ori de cate ori aveti ocazia, consumati scortisoara.

Foto: baton de scortisoara,mere cu scortisoara - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.